Στις 14 Μαΐου “βλέπει” η επιτροπή τις μετακινήσεις από νομό σε νομό – Οι ημερομηνίες “κλειδιά”

Στις 14 Μαΐου “βλέπει” η επιτροπή τις μετακινήσεις από νομό σε νομό – Οι ημερομηνίες “κλειδιά”

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, με κεντρικό ζήτημα τις μετακινήσεις τις ημέρες του Πάσχα, αλλά και την χαλάρωση ορισμένων περιοριστικών μέτρων. Πληροφορίες του GRTimes από μέλη της επιτροπής αναφέρουν ότι το σενάριο για “Πάσχα στο χωριό” απορρίπτεται, με πιθανή ημερομηνία για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό την 14η Μαΐου.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη

Έλαβε τέλος η συνεδρίαση των 32 του Υπουργείου Υγείας, με το σενάριο για Πάσχα στο χωριό να απορρίπτεται. Οι ειδικοί, όπως είχε γράψει το GRTimes, αποφασίζουν έχοντας πολύ σοβαρά υπόψιν το “θέλημα του λαού“, αποφασίζοντας την άρση ορισμένων περιοριστικών μέτρων. Έτσι, έδωσαν το “πράσινο φως” για άνοιγμα της εστίασης με μέτρα προστασίας και τραπεζάκια έξω την Δευτέρα του Πάσχα, ενώ η μετακίνηση από νομό σε νομό θα επιτρέπεται από 14 Μαΐου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι η σημερινή συνεδρίαση κύλησε ιδιαίτερα ομαλά, με την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων να συγκλίνουν ότι πρέπει να παρθούν μέτρα τα οποία θα εκτονώσουν τον λαό.

Ποιες είναι οι ημερομηνίες “κλειδιά” 

Τονίζοντας στο GRTimes ότι όλες οι αποφάσεις θα “παρθούν” πίσω, σε περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέψουν εν τέλει το άνοιγμα δραστηριοτήτων, αναφέρουν ότι ο σκοπός της σημερινής συνεδρίασης ήταν να πραγματοποιηθεί ένα πλάνο για να δει ο κόσμος τι θα γίνει μετά το Πάσχα.

Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε το άνοιγμα της εστίασης την Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου και η μετακίνηση από νομό σε νομό από 14 Μαΐου. Ταυτόχρονα, το επιτρεπόμενο ωράριο κυκλοφορίας επεκτείνεται την Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν μέχρι και τις 22:00, ενώ μόνο την ημέρα της Ανάστασης, θα επιτραπεί η κυκλοφορία ως τις 22:30.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ