Στις Καστανιές ο πρόεδρος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στις Καστανιές ο πρόεδρος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Οργανώσεων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, Φραντσέσκο Ρόκα και τον πρόεδρο του ελληνικού παραρτήματος της οργάνωσης, Αντώνη Αυγερινό.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου

Αυτή τη στιγμή οι δύο άνδρες πραγματοποιούν αυτοψία στο φυλάκιο 1, προκειμένου να διαπιστώσουν τις ανάγκες που υπάρχουν, ώστε να μπορέσει η οργάνωση να συνδράμει το έργο των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας.

“Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισέληνου θέλει να έχει ιδία άποψη, προκειμένου να βοηθήσει τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ποικιλοτρόπως, είτε με υλικά, είτε με χρηματικά ποσά, είτε με ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή, εάν προκύψει μια επιδείνωση του προβλήματος, να είμαστε δίπλα στον ελληνικό στρατό, δίπλα στην ελληνική αστυνομία και βεβαίως, αν χρειαστεί να προσφέρουμε και το ανθρωπιστικό μας έργο σε κάποιους μετανάστες που θα βρεθούν εδώ και θα θέλουν τη βοήθειά μας, τη συμπαράστασή μας”, δήλωσε κατά την άφιξη τους στην περιοχή ο κ. Αυγερινός.

Ο πρόεδρος τόνισε πως η Διεθνής Ομοσπονδία ξέρει ότι το δίκαιο είναι με το μέρος της ελληνικής πλευράς και διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να περιθάλψουν κάποιο περιστατικό.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ