Στο έλεος της…“Μήδειας” 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες (ΦΩΤΟ)

Στο έλεος της…“Μήδειας” 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε συνθήκες ψύχους εξακολουθούν να ζουν πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στα τέσσερα ΚΥΤ που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και συγκεκριμένα στα καμπ της Μαλακάσας, του Ελαιώνα, της Ριτσώνας και του Σχιστού, λόγω της επέλασης της “Μήδειας”. 

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο GRTimes, ο υπεύθυνος Συνηγορίας της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, Solidarity Now η οποία δραστηριοποιείται στα καμπ της Ριτσώνας, της Μαλακάσας και του Ελαιώνα, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, κατά την διάρκεια της ημέρας, “υπήρξε σημαντικό πρόβλημα με διακοπή ρεύματος τόσο στο Καμπ της Ριτσώνας, το οποίο έχει λυθεί όσο και στη Μαλακάσα το οποίο πιθανότατα βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα”. 

 

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι “από το καμπ του Ελαιώνα περίπου 60 άτομα, κυρίως εγκυμονούσες γυναίκες και άτομα από ευπαθείς ομάδες, μετακινήθηκαν στο Ρουφ όπου φιλοξενούνται σε κοντέινερ στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής” και εξήγησε, ότι “η κατάσταση έτσι όπως εξελίχθηκε με αυτές τις θερμοκρασίες και με αυτές τις καιρικές συνθήκες, απέδειξε ότι δυστυχώς δεν υπήρχε κανένα πλάνο μεταφοράς των ανθρώπων αυτών σε ασφαλές μέρος και μάλιστα για μία κακοκαιρία την οποία γνωρίζαμε εδώ και μία εβδομάδα”. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στα καμπ Ι και ΙΙ της Μαλακάσας φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή περίπου 3.500 με 4.000 άνθρωποι, περίπου 2.500 χιλιάδες βρίσκονται στο καμπ του Ελαιώνα, άλλοι 2.000 στη Ριτσώνα και περίπου 1.500 στο καμπ του Σχιστού. Με δεδομένο ότι ειδικά στη Μαλακάσα το χιόνι -λόγω της χιονοθύελλας που προκάλεσε και διακοπή της κυκλοφορίας στη Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας – σκέπασε τα πάντα, μπορεί να αναλογιστεί κάποιος τις ώρες που βίωσαν και βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί μέσα στο κρύο. 

Όπως δε ενημέρωσε ο κ. Παπαγιαννάκης στα Κέντρα Φιλοξενίας υπάρχουν ακόμη άνθρωποι οι οποίοι διαμένουν σε σκηνές, ενώ όπως πρόσθεσε άγνωστος παραμένει ακόμη ο αριθμός των ανθρώπων που εργάζονται στις ΜΚΟ, που δεν κατάφερε να φτάσει σήμερα στις δομές φιλοξενίας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.  

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ