Στο πλευρό των πωλητών λαϊκών αγορών, η Β. Πατουλίδου

Στο πλευρό των πωλητών λαϊκών αγορών, η Β. Πατουλίδου

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα στην Αθήνα, οι κρίσιμες επαφές που έχουν εκπρόσωποι παραγωγών λαϊκών αγορών με στελέχη της κυβέρνησης, ενόψει της κατάθεσης νέου νομοσχεδίου για τον κλάδο, που σύμφωνα με τους ίδιους αφαιρεί το κοινωνικό πρόσημο του θεσμού και φτωχοποιεί τους πωλητές.

Στο πλευρό των πωλητών λαϊκών αγορών, στηρίζοντας τα αιτήματα τους, βρίσκονται τόσο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η οποία δίνει το “παρών” σε σύσκεψη αυτήν την ώρα στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τον Άδωνι Γεωργιάδη (στη φωτό με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης, Άγγελο Δερετζή). 

Η κυβέρνηση, δια των αρμόδιων υπουργών, απέστειλε προχθές στις Ομοσπονδίες το νέο προσχέδιο νόμου για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, της χώρας, το οποίο, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των πωλητών, αν και κάνει κάποιες υποχωρήσεις, σε ορισμένα επίμαχα ζητήματα διατηρεί την ίδια σκληρή και άδικη γραμμή για αυτούς.

Εκτός από τον κ. Δερετζή, στις σημερινές διαβουλεύσεις συμμετέχουν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών, της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, της Κρήτης, του Υπολοίπου Αττικής κ.α, συνολικά δηλαδή περίπου έξι ομοσπονδιών.
“Τόσο η Περιφέρεια, όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, στηρίζουν πλήρως τις θέσεις μας. Η κα. Πατουλίδου μάλιστα κατέθεσε και επίσημη πρόταση προς το υπουργείο” σημείωσε ο κ. Δερετζής, μη αποκλείοντας, μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, να μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι εκπρόσωποι του κλάδου βρίσκονται σε αναβρασμό το τελευταίο διάστημα, ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου, απειλώντας μάλιστα με κινητοποιήσεις και κλείσιμο των λαϊκών, σε περίπτωση που περάσουν οι επίμαχες διατάξεις.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top