Στο Πρόγραμμα Ανάκαμψης το κτίριο Κυτταρικών/Γονιδιακών Θεραπειών του Παπανικολάου

Στο Πρόγραμμα Ανάκαμψης το κτίριο Κυτταρικών/Γονιδιακών Θεραπειών του Παπανικολάου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ένταξη του Κτιρίου Κυτταρικών/Γονιδιακών Θεραπειών του Νοσοκομείου Παπανικολάου στο Πρόγραμμα Ανάκαμψης, όπως διαμηνύει ο Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος, μέσω ανάρτησής του στο facebook.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αναγνωστόπουλος, εξηγεί ότι όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη προκειμένου να εγκαινιάσει τις νέες ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, ζήτησε να βρεθεί με τις δύο κύριες ερευνήτριες, της μελέτης με τα κορωνοειδικά Τ-λεμφοκύτταρα “Επιτροπή 2021”, αλλά και τον ίδιο, ώστε να ανακοινώσει την ένταξη του Κτιρίου Κυτταρικών/Γονιδιακών Θεραπειών του Νοσοκομείου Παπανικολάου στο Πρόγραμμα Ανάκαμψης, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στο έργο τους.

Υπενθυμίζεται, ότι Μονάδα Μεταμόσχευσης Αιματοποιητικών Κυττάρων του Τμήματος Αιματολογίας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», με επικεφαλής τον Διευθυντή της Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο, υλοποιεί δύο μελέτες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού με τη δημιουργία ενός κυτταρικού προϊόντος με Τ λεμφοκύτταρα, όπως είχε αναφέρει ο ίδιος στις 24/12/2020, στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Ο ίδιος, είχε τονίσει ότι η προσπάθεια είναι ιδιαίτερα σημαντική, ενώ άκρως ενδιαφέρων και πρωτόγνωρος για τη χώρα μας είναι ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα αναζητά χρηματοδότηση. Συγκεκριμένα απευθύνεται στο ευρύ κοινό μέσω του crowdfunding, που εφαρμόζεται για πολλά project στο εξωτερικό, δηλαδή μέσω της μαζικής εθελοντικής χρηματοδότησης από το κοινό.

Όπως εξηγεί στην ανάρτησή του ο κ. Αναγνωστόπουλος, στο κτήριο θα αναπτυχθούν εξειδικευμένα εργαστήρια του Αιματολογικού Τμήματος, η δημόσια Τράπεζα Βλαστοκυττάρων και 11 μονόκλινα δωμάτια για Κυτταρικές/Γονιδιακές Θεραπείες και Μεταμοσχεύσεις Αιμοποιητικών Κυττάρων. Υπολογίζεται να διενεργούνται περισσότερες από 150 τέτοιες θεραπείες ανά έτος. Με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπισθεί το πανελλήνιο πρόβλημα έλλειψης επαρκών κατάλληλων χώρων γι αυτές τις προωθημένες θεραπείες με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του κ. Αναγνωστόπουλου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κορωνοϊός: Η ομάδα του Παπανικολάου δημιουργεί τράπεζα με Τ-λεμφοκύτταρα

ΠΚΜ: 100.000 ευρώ για έρευνες θεραπείας από τον κορωνοϊό

Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Διακρίσεις μελών της Επιστημονικής Κοινότητας

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ