“Στολίδι” το αναπλασμένο πάρκο της Ανθέων, χορηγία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ (VIDEO)

“Στολίδι” το αναπλασμένο πάρκο της Ανθέων, χορηγία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ (VIDEO)

Ένας ηλεκτρονικός πίνακας που δείχνει τις μετρήσεις ατμοσφαιρικής ρύπανσης, κοσμεί από σήμερα το αναπλασμένο πάρκο της Ανθέων, το οποίο παραδόθηκε επίσημα σε χρήση, στη διάρκεια εκδήλωσης παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του γενικού διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδα Μπακούρα, η εταιρεία του οποίου ανέλαβε τα έξοδα της ανάπλασης.

Το νέο πάρκο της Ανθέων, όπως είναι γνωστό, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μ.Κάλλας και Γ. Παπανδρέου, άλλαξε πλήρως εικόνα και αναβαθμίστηκε τόσο χρηστικά, όσο και αισθητικά. Εκτός από χώρος αναψυχής και “πνεύμονας” πρασίνου, διαθέτει για πρώτη φορά στην πόλη και έναν ηλεκτρονικό πίνακα με led στοιχεία, που μεταδίδει απ` ευθείας τις μετρήσεις ατμοσφαιρικής  ρύπανσης που κάνει ο σταθμός του δήμου Θεσσαλονίκης στην οδό Μαρτίου, περίπου 500 μέτρα μακριά.

Η παράδοση του πάρκου, συνέπεσε με τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, για τη σημασία της οποίας αναφέρθηκαν σε δηλώσεις τους, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης, που έδωσαν και το “παρών” στην εκδήλωση.

Για μια σημαντική μέρα έκανε λόγο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επισημαίνοντας πως ο δήμος Θεσσαλονίκης τη γιορτάζει έμπρακτα.

“Μια όμορφη γωνιά της πόλης μας αναπλάστηκε. Έχουμε ένα καινούριο πάρκο με περισσότερο και καλύτερο πράσινο, με νέα παγκάκια, αλλά και πληροφορίες για την ατμοσφαιρική ρύπανση της πόλης μας η οποία βρίσκεται σε πολύ καλύτερα επίπεδα” ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η Θεσσαλονίκη είναι “πρωτεύουσα” της χρήσης φυσικού αερίου, κάτι που απέδωσε στην εξαιρετική συμβολή της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) ευχαριστώντας την εταιρεία και για τη δωρεά με την οποία αναπλάστηκε το πάρκο.

Δείτε τι είπε χαρακτηριστικά:

“Το φυσικό αέριο έχει συνεισφέρει πολύ ώστε να βελτιωθεί το περιβάλλον της Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει πλέον το πρόβλημα της αιθαλομίχλης”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας. Όπως είπε, με τη διείσδυση που πετυχαίνει η εταιρεία, το περιβάλλον βελτιώνεται, γεγονός  που θα συνεισφέρει ώστε η πολιτεία να πετύχει στους σχετικούς περιβαλλοντικούς στόχους.

Ο κ. Μπακούρας είπε ακόμη πως η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, έχει άριστη συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και χαρακτήρισε και αυτός με τη σειρά του την πόλη “πρωτεύουσα” του φυσικού αερίου, καθώς τα 3/4 των νοικοκυριών χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο καύσιμο, τη στιγμή που σε άλλα κράτη απαιτήθηκαν 25 χρόνια για να επιτευχθεί διείσδυση 50%, ενώ πρόσθεσε πως όλα τα μεγάλα ενεργειακά έργα γίνονται στη Βόρειο Ελλάδα, όπως ο IGI, ο IGB, o TAP κτλ.

Δείτε τι ανέφερε στις δηλώσεις του:

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, αναφέρθηκε από την πλευρά του στη σημασία που δίνει ο δήμος για την περιποίηση των πάρκων που αποτελούν “πνεύμονες” ζωής. Για το συγκεκριμένο, είπε ότι οι παρεμβάσεις αφορούσαν μεταξύ άλλων τη φύτευση περίπου 25 νέων δέντρων, κλαδέματα, νέες υποδομές, 25 νέα παγκάκια, 10 νέα δοχεία για απορρίμματα κτλ.

“Η γειτονιά έχει αγκαλιάσει το νέο πάρκο, το οποίο έβλεπε τις τελευταίες 15 μέρες να ξαναγεννιέται” δήλωσε, χαρακτηρίζοντας ως πολύ σημαντική και την τοποθέτηση της οθόνης που δείχνει τα δεδομένα από τον σταθμό μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης που βρίσκεται στην οδό Μαρτίου.

Δείτε τη δήλωση του:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ