Βαρύτατο το κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες της “Επαναστατικής Αυτοάμυνας”

Βαρύτατο το κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες της “Επαναστατικής Αυτοάμυνας”

Με αλεξίσφαιρα και τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, μόλις είδε τα τηλεοπτικά συνεργεία ο ένας από τους δυο συλληφθέντες για την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» άρχισε να βρίζει και μπαίνοντας στα δικαστήρια, κλώτσησε την πόρτα.

Στην Ευελπίδων οδηγήθηκαν οι δυο από τους τρεις συλληφθέντες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Πρόκειται για τον 41χρονο, ο οποίος είχε καταδικασθεί για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα»  και αποφυλακίστηκε με όρους το 2018, με το νόμο Παρασκευόπουλου και εναν 45χρονο ο οποίος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές, ωστόσο στο σπίτι που διέμενε, στο Χολαργό, βρέθηκαν όλα τα όπλα της οργάνωσης.

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες, μόλις αντίκρισε τις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών, άρχισε να βρίζει χυδαία, ενώ κατά την είσοδο του στα δικαστήρια, κλώτσησε με δύναμη την πόρτα.

Δείτε τη στιγμή της μεταφοράς τους στον εισαγγελέα:

Βαριές οι κατηγορίες που άσκησε εναντίον τους ο Εισαγγελέας

Για βαρύτατες κατηγορίες καλούνται να απολογηθούν την Τρίτη στον ανακριτή, οι δύο άνδρες. Ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη που στρέφεται κατά των δύο προσαχθέντων ενώπιον του, αλλά και κατά ακόμη δύο προσώπων που αναζητά η αστυνομία. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν κατά των τεσσάρων αφορούν τα κακουργήματα:

-των τρομοκρατικών πράξεων από κοινού και κατ’ εξακολούθηση

-της τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών και

-της διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής όπλων

Επίσης, οι κατηγορίες αφορούν τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Αμέσως μετά τον Εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τη ληστεία σε κατάστημα ΟΠΑΠ Play στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου 2019, το οποίο εκτελέστηκε κατά την προσαγωγή τους στα δικαστήρια.

Τι βρέθηκε στο σπίτι του καταζητούμενου συνεργού

Στη διάρκεια των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του τρίτου καταζητούμενου και τραυματία συνεργού τους, εντοπίστηκε αστυνομικός Φάρος, αλεξίσφαιρο γιλέκο και αρκετές πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων.

Τα ευρήματα, προκάλεσαν εντύπωση στους άνδρες της αντιτρομοκρατικής και ενδεχομένως ενισχύουν  την εκτίμηση τους για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στο άμεσο μέλλον, η οποία σε κάθε περίπτωση παραμένει εικασία και  θα διερευνηθεί περαιτέρω, συνδυαστικά με την μελέτη των στοιχείων που εντοπίστηκαν σε αρκετούς σταθερούς και φορητούς υπολογιστές όπως και σε στικάκια USB αλλά και κλειδιά οχημάτων και διαμερισμάτων που θα αναλυθούν ως ευρήματα εν συνεχεία από την Διεύθυνση  Εγκληματολογικών Ερευνών.

Πηγή video newsit.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ