Στους 300 οι αστυνομικοί που έχουν εμβολιαστεί σε όλη τη χώρα

Στους 300 οι αστυνομικοί που έχουν εμβολιαστεί σε όλη τη χώρα

Στους 300 ανέρχονται οι αστυνομικοί που έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής σε όλη τη χώρα, στη θέση ατόμων άνω των 85 που δεν εμφανίστηκαν στο ραντεβού τους, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes.gr.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Μία διαταγή που άναψε το «πράσινο φως» σε όσους αστυνομικούς και στρατιωτικούς επιθυμούν να εμβολιαστούν, στη θέση πολιτών άνω των 85 που δεν εμφανίστηκαν στο ραντεβού τους, έφτασε το σαββατοκύριακο στις υπηρεσίες της πρώτης γραμμής των σωμάτων ασφαλείας, όπως για παράδειγμα στην Άμεση Δράση της αστυνομίας.

Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν στο GRTimes, ότι τη Δευτέρα 18/01, εμβολιάστηκαν 45-50 αστυνομικοί, ενώ ο αριθμός των εμβολιασμένων για χθες Τρίτη 19/01 ανήλθε στους 250, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 300 σε όλη τη χώρα. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η προτεραιότητα, σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί κάποιος στο προγραμματισμένο ραντεβού του, δίνεται σε υγειονομικό προσωπικό που δεν πρόλαβε να εμβολιαστεί και κατόπιν σε στελέχη των σωμάτων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής, όσοι δηλαδή πραγματοποιούν ελέγχους στην τήρηση των μέτρων εξάπλωσης της Covid-19, είναι πιο δεκτικοί στο να λάβουν το εμβόλιο, καθώς είναι εκείνοι που εκτίθενται περισσότερο στον κορωνοϊό. “Μην ξεχνάμε ότι έχουμε και πέντε καταγεγραμμένους θανάτους συναδέλφων”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αντιθέτως, περισσότερο επιφυλακτικοί, είναι όσοι εργάζονται σε επιτελεία και γραφεία, καθώς ακολουθούν αυστηρά πρωτόκολλα για την προστασία τους και αισθάνονται περισσότερο εκτεθειμένοι.

Τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας θα συνεχίσουν να εμβολιάζονται και τις επόμενες ημέρες, στη θέση των πολιτών άνω των 85 που δεν εμφανίζονται στα ραντεβού τους, ενώ η προτεραιότητα θα συνεχίσει να δίνεται σε υγειονομικό προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ