Στους δρόμους οι παραγωγοί Λαϊκών Αγορών – Συλλαλητήριο στις 25/10 στην Αθήνα

Στους δρόμους οι παραγωγοί Λαϊκών Αγορών – Συλλαλητήριο στις 25/10 στην Αθήνα

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Την απόφαση να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο νόμου του υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις Λαϊκές Αγορές πήραν τα μέλη της Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών Επαγγελματιών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 25/10 προγραμματίστηκε το πρώτο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν επίσης βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, έγινε ενημέρωση επί των τοποθετήσεων όλων των εμπλεκομένων φορέων στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στη συνέχεια αποφασίστηκε η έναρξη των κινητοποιήσεων.

Τα κεντρικά αιτήματα των Παραγωγών Επαγγελματιών Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας, έτσι όπως αυτά διατυπώθηκαν στην ανακοίνωση που ακολούθησε της σύσκεψης, είναι τα εξής:

  • Ζητάμε την ίδρυση Νομικών Προσώπων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.
  • Απαντάμε ΝΑΙ στην απρόσκοπτη προσέλευση των παραγωγών στις Λαϊκές Αγορές και ΟΧΙ στην προκήρυξη θέσεων μια φορά ετησίως.
  • Λέμε ΟΧΙ στις 16 διαφορετικές υπουργικές αποφάσεις που αναφέρονται στο επικείμενο Νομοσχέδιο.
  • Λέμε ΟΧΙ στην πλατφόρμα e-καταναλωτής όπως ισχύει για τα super markets με τζίρο κάτω των 90.000.000 ευρώ.
  • Λέμε ΟΧΙ στην φορολογική – ασφαλιστική ενημερότητα επιζητώντας τη συνταγματική ισονομία με το στεγασμένο εμπόριο.
  • Απαντούμε ΟΧΙ στην οποιαδήποτε μετατροπή παραγωγών σε εμπόρους.
  • Λέμε ΟΧΙ στις έκνομες ενέργειες, αλλά ΟΧΙ και στις ποινές εξοντωτικού κι όχι συμμορφωτικού χαρακτήρα.

Όπως συμπληρώνει η ανακοίνωση, η Γενική Συνομοσπονδία Παραγωγών Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών, αποτελώντας τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στις Λαϊκές Αγορές της χώρας, θα συνεχίσει να διεκδικεί και να παλεύει για τα δικαιώματα όλων εκείνων που τη δημιούργησαν και τους αντιπροσωπεύει.

Οι βουλευτές που παραβρέθηκαν στο συνέδριο

Να σημειωθεί ότι αρκετοί ήταν οι βουλευτές τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη.

Συγκεκριμένα, το παρών έδωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, η Χαρά Καφαντάρη, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Σωκράτης Φάμελος και ο Σταύρος Αραχωβίτης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κωνσταντίνος Μπούμπας από την Ελληνική Λύση, ο Μανώλης Συντυχάκης από το ΚΚΕ και ο Κρίτων Αρσένης από το ΜέΡΑ25.

Συνεχίζονται οι επαφές – Απεργία τη Δευτέρα και πούλμαν από Θεσσαλονίκη εάν δεν ικανοποιηθούν αιτήματα

Στο μεταξύ οι επαφές έτσι ώστε να επιτευχθούν κάποια από τα αιτήματα που εξέφρασαν οι παραγωγοί των Λαϊκών Αγορών, θα συνεχιστούν και σήμερα. Ωστόσο, εάν δεν αλλάξει κάτι μέχρι τη Δευτέρα (25/10), όπως τονίζει ο  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θράκης & Θεσσαλίας, Άγγελος Δερετζής στο GRTimes “τη Δευτέρα θα κηρύξουμε απεργία. Δεν θα λειτουργήσει καμία λαϊκή αγορά και θα κατέβουμε με πούλμαν μαζικά στην Αθήνα για να πάρουμε μέρος στο συλλαλητήριο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top