Στους δρόμους σήμερα (29/1) οι έμποροι της Πτολεμαϊδας

Στους δρόμους σήμερα (29/1) οι έμποροι της Πτολεμαϊδας

“Οι έμποροι της Πτολεμαϊδας, είμαστε στα όρια μας. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τα αναγκαία, που δεν έχουν να φάνε” καταγγέλει στο GRtimes.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαϊδας, Μιχάλης Δεληκώστας με αφορμή την μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνει σήμερα το μεσημέρι. 

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης 

“Έχουμε τα καταστήματά μας κλειστά πάνω από 100 ημέρες. Έχουμε κατεβάσει ρολά εδώ και 3,5 μήνες και είμαστε σε απόγνωση. Χάσαμε την περίοδο των εκπτώσεων, χάσαμε την περίοδο των Χριστουγέννων και το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Ακόμη και τώρα μετά από τόσο διάστημα, τα καταστήματα του δήμου Εορδαίας, λειτουργούν με την αποτυχημένη μέθοδο click away και κλείνουν στις 5.30 το απόγευμα. Έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να αντιδράσουμε” προσθέτει ο πρόεδρος του ΕΣΠ. 

Σημείωσε επίσης ότι ο κίνδυνος για πολλαπλά λουκέτα στην περιοχή είναι ορατός. “Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, όπως και τα οικονομικά μας αποθέματα. Είμαστε κλειστά από τις 16 Οκτωβρίου και θέλουμε να δείξουμε ότι ο δήμος Εορδαίας δεν έχει διαγραφεί από τον χάρτη της Ελλάδας. Επιπλέον ενώ μας είχαν υποσχεθεί μεγαλύτερη ενίσχυση ως πληγείσα περιοχή, εγώ γνωρίζω ανθρώπους που δεν έχουν πάρει καθόλου χρήματα και άλλους που πήραν τα μισά από τις επιστρεπτέες”. 

Να σημειωθεί ότι η μηχανοκίνητη πορεία θα ξεκινήσει από το κτίριο της Πυροσβεστικής Σχολής και θα καταλήξει στο κτίριο της Περιφέρειας στην Πτολεμαϊδα όπου και θα επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης τα οποία ανακοινώθηκαν ετεροχρονισμένα.

Στην κινητοποίηση μετέχουν οι εξής φορείς: Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ν. Κοζάνης, Σωματείο χώρων Εστίασης Εορδαίας, Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης, Σύλλογος Κομμωτών-Κουρέων Εορδαίας, Σύλλογος Επισκευαστών Εορδαίας, Εργατικό Κέντρο Εορδαίας.

Πηγή φώτο: Kozani.tv

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top