Στους εορτασμούς του «Ελλάδα 2021» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στους εορτασμούς του «Ελλάδα 2021» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Την ένταξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στους εορτασμούς 200 χρόνων από το 1821, ανακοίνωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως είπε ο περιφερειάρχης πρόκειται για μια πολύ σημαντική δράση που θα μείνει για πολλά χρόνια στις επόμενες γενιές των Ελλήνων και όχι μόνο. «Πρόκειται για μια ψηφιακή ανάδειξη του ρόλου της Μακεδονίας στην εθνική παλιγγενεσία», εξήγησε, σημειώνοντας ότι θα είναι ένα έργο που ουσιαστικά, αφού αποτυπώσει, διασώσει, και εντάξει ψηφιακά όλα αυτά τα κειμήλια που υπάρχουν από τη συμμετοχή της Μακεδονίας στην απελευθέρωση, θα τα προβάλει σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους πολίτες εντός και εκτός Ελλάδος.

«Για να γνωρίσουν από κοντά όχι μόνο την ένδοξη ιστορία της Ελλάδος, αλλά κυρίως – και το τονίζω αυτό-  το λαμπρό μέλλον που μπορούμε να έχουμε», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τζιτζικώστας, είπε στη συνέχεια ότι η επίσκεψη της Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη γίνεται σε μια ιδιαίτερα συμβολική ημέρα. «Είναι η μέρα που απελευθερωνόμαστε. Είναι η μέρα που γυρίζουμε σελίδα, ανοίγουμε και πάλι την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας για την χαλάρωση των μέτρων που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού. «Σήμερα που απελευθερωνόμαστε όλοι και εσείς που για πρώτη φορά επισκέπτεστε την έδρα της Περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη, εκπέμπουμε ταυτόχρονα και το μήνυμα ότι η Μακεδονία ήταν πράγματι πρωταγωνίστρια στον απελευθερωτικό αγώνα», υπογράμμισε.

Η κα. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, στη δήλωση της, στάθηκε αρχικά στα όσα είπε ο Περιφερειάρχης πριν λίγο καιρό στο Στρασβούργο,  για τον σπουδαίο ρόλο της αυτοδιοίκησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες «είναι τα ισχυρά θεμέλια όχι απλώς για να φροντίσουμε το επίπεδο και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών, αλλά να τολμήσουμε και έναν νέο τρόπο ανάπτυξης. Με συνεργασίες, μέσα από το δημόσιο, τις περιφέρειες, τους δήμους και την ιδιωτική επιχειρηματικότητα. Με ένα ενωτικό μήνυμα, που το χρειαζόμαστε αυτές τις ημέρες και που εμείς οι Έλληνες το έχουμε μάθει μελετώντας και βλέποντας μπροστά μας να ανοίγεται όλο αυτό το κεφάλαιο των 200 χρόνων της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας. Τι σημασία έχει αυτή η συνεργασία και το μήνυμα να είμαστε ενωμένοι».

Στη συνέχεια η πρόεδρος της Επιτροπής» Ελλάδα 2021″ αναφέρθηκε στα σημαντικά μηνύματα που δίνει η Μακεδονία και εξήρε τη δουλειά του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και του επιτελείου του. «Δείχνει ότι είναι ένας τολμηρός μεταρρυθμιστής, σε πάρα πολλά πράγματα που έχουνε να κάνουνε με το παρόν και με το μέλλον», είπε μιλώντας για τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε:

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα ενώ μετά το τέλος των δηλώσεων ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ξενάγησε την κα. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στην βίλα Αλλατίνη. Σημειώνεται, ότι η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» επέλεξε να φορέσει ένα παραδοσιακό μακεδονικό γιλέκο και μια πόρπη Μακεδονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Στη Θεσσαλονίκη η Γιάννα Αγγελοπούλου – Συνάντηση με Τζιτζικώστα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ