Στρατός Ξηράς: Διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων ελληνικών και αμερικανικών μονάδων στην Ξάνθη

Στρατός Ξηράς: Διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων ελληνικών και αμερικανικών μονάδων στην Ξάνθη

Διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων μονάδων Τεθωρακισμένων του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ») -με άρματα LEO2 (A4 και HEL)-, στον οποίο συμμετείχε ουλαμός αρμάτων του C/1-18 Infantry Regiment των ΗΠΑ, -με άρματα Μ1Α1 ABRAMS-, διεξήχθη στο Πεδίο βολής αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης.

Οι ουλαμοί αξιολογήθηκαν σε επιχειρησιακές διαδικασίες με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, οι οποίες μεταξύ άλλων εστίασαν σε θέματα τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής εκτέλεσης βολών καθώς και σε τεχνικά θέματα των αρμάτων.

Διαγωνισμός Ουλαμών Αρμάτων

Η τελική κατάταξη των ουλαμών, προέκυψε από το συνδυασμό του χρόνου που χρειάστηκε το κάθε πλήρωμα για να ολοκληρώσει τις δοκιμασίες, σε συνάρτηση με την επιμέρους βαθμολόγηση των δεξιοτήτων του και ειδικά της ευστοχίας των βολών του.

Σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού ιδιαίτερα εμφανής ήταν η προσπάθεια, το πάθος και η γνώση των αντικειμένων από τους διαγωνιζόμενους, καθώς και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητάς τους, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΣ.

Την τελική φάση του διαγωνισμού παρακολούθησε ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ «ΘΡΑΚΗ») αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ η κα Salina Rico, Deputy Principal Officer του αμερικανικού γενικού προξενείου Θεσσαλονίκης, ο COL Kelly McDonald, Chief ODC-GR ,παρατηρητές από την Αίγυπτο, την Αρμενία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιορδανία, την Ιταλία, την Κύπρο και τη Ρουμανία, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top