Συγκέντρωση από Συνδικάτα και ΣΥΡΙΖΑ στο μνημείο του Εργάτη (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Συγκέντρωση από Συνδικάτα και ΣΥΡΙΖΑ στο μνημείο του Εργάτη (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Συγκέντρωση για την ημέρα της Πρωτομαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη στο μνημείο του Εργάτη, απέναντι από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκη, από την ΕΔΟΘ, συνδικάτα της ΑΔΕΔΥ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης 

«Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο του 1886″, αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση ή ΑΔΕΔΥ. Το παρόν στη συγκέντρωση δίνουν μεταξύ άλλων βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

“Η σημερινή απεργία είναι και ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση να μη χρησιμοποιήσει την πανδημία ως μια δικαιολογία να αποδομισει τα εργατικά δικαιώματα, να μειώσει περισσότερο την εργασία και το οκτάωρο και τις αμοιβές και τις συλλογικές συμβάσεις. Να μη γίνει ευκαιρία η κρίση και η αρρώστια για να μειωθούν τα δικαιώματα της κοινωνίας. Όχι παιχνίδια για τους λίγους αλλά να προσπαθήσουμε για όλους”, τόνισε ο βουλευτής του ΣΎΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος.

“Οι σημερινές απεργιακός κινητοποιήσεις αποδεικνύουν πως ο κόσμος της εργασίας αντιτίθεται στο ανάλγητο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που καταργεί το οκτάωρο και βασικά εργασιακά κεκτημένα, απελευθερώνει τις υπερωρίες και περιορίζει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα”, ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α” Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ