Σύλλογος ΣΥΖΩΗ: Γιόρτασε τα 15 χρόνια συνεχούς προσφοράς με εγκωμιαστικά σχόλια από τον πολιτικό κόσμο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Σύλλογος ΣΥΖΩΗ: Γιόρτασε τα 15 χρόνια συνεχούς προσφοράς με εγκωμιαστικά σχόλια από τον πολιτικό κόσμο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Κώστας Κεχαγιάς

Ήταν Απρίλιος του 2007 όταν σηματοδοτούνταν η έναρξη του Συλλόγου «Αμυμώνη» στη Θεσσαλονίκη, με τους ιδρυτές της να στοχεύουν στη συνδρομή των συνανθρώπων μας, που το έχουν ανάγκη. Οκτώ χρόνια μετά, η Αμυμώνη μετονομάστηκε σε «ΣΥΖΩΗ» και τις μέρες αυτές, ο σύλλογος κλείνει αισίως τα πρώτα 15 χρόνια λειτουργίας του. 15 χρόνια ευαισθησίας και ενσυναίσθησης, στα οποία οι άνθρωποί του, στέκονται αρωγοί στις ανάγκες βρεφών, παιδιών και εφήβων με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες, αλλά και στις οικογένειές τους.

Σε μια σημαντική εκδήλωση με εορταστικό χαρακτήρα, οι άνθρωποι της ΣΥΖΩΗ βρέθηκαν σήμερα (22/3) στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και με την παρουσία αρκετών πολιτικών προσώπων της πόλης, μίλησαν για το έργο του Συλλόγου. Παράλληλα, δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν να υπηρετούν τους ανθρώπους που τους χρειάζονται, για πολλά ακόμη χρόνια.

ΣΥΖΩΗ

«15 χρόνια μετά, η ενισχυμένη, πια, ομάδα των ανθρώπων που αποτελούν τη ΣΥΖΩΗ, υπερηφανεύεται, μπορώ να πω, για το δυναμικό της παρών στον χώρο της αναπηρίας», είπε σχετικά η Ρένα Ράδου, διευθύντρια της ΣΥΖΩΗ, η οποία χαρακτήρισε ξεχωριστή για τον Σύλλογο τη συγκεκριμένη ημέρα.

Στις δηλώσεις του στο GRTimes, με αφορμή τη σημαδιακή αυτή περίοδο για τον Σύλλογο, ο πρόεδρος της ΣΥΖΩΗ, Νικόλαος Καζαντζίδης, τόνισε ότι «καταφέραμε να βοηθήσουμε πάρα πολλά παιδιά με τύφλωση και παρά πολλά παιδιά, με πρόσθετες αναπηρίες».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφέρει ότι «κλείσαμε τα 15 (σ.σ. χρόνια) αλλά έτσι όπως νιώθουμε, πάμε σε πρώτη φάση για άλλα 15 και… βλέπουμε».

Δίπλα στη ΣΥΖΩΗ το ΥΜΑΘ

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος στις δηλώσεις του χαρακτήρισε τη ΣΥΖΩΗ ως «μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία», ενώ δεσμεύτηκε ότι ο τομέας του θα συνεχίσει να «τρέχει» και παράλληλα να ενισχύει τα προγράμματα που προσφέρει στον Σύλλογο.

Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση μάλιστα, χαρακτήρισε «απαράμιλλο» το έργο των ανθρώπων της ΣΥΖΩΗ, ενώ αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης που αφορούν στα άτομα με αναπηρία.

ΣΥΖΩΗ

Ίσες ευκαιρίες για τα άτομα με αναπηρία

Στις δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που αφορούν στα άτομα με αναπηρία και έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων σε συνεργασία με τη ΣΥΖΩΗ, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και τα επόμενα χρόνια προκειμένου να εξασφαλίσουμε πραγματικά ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες πρόσβασης και συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία, σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής», τόνισε επιπλέον, αναφερόμενος στους τομείς της εκπαίδευσης, της επαγγελματικής κατάρτισης της άθλησης και της ψυχαγωγίας.

Απευθυνόμενος στους ιθύνοντες της ΣΥΖΩΗ, είπε ότι «εδώ και 15 χρόνια, αποτελείτε μια μεγάλη αγκαλιά για τα άτομα με αναπηρία και τους γονείς τους».

«Εκπληκτική η 15ετια της ΣΥΖΩΗ»

Στη δίκη του τοποθέτηση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαρακτήρισε «πολύ πλούσια» τη δράση του Συλλόγου, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στον πρόεδρο, Νικόλαο Καζαντζίδη και στους συνεργάτες του.

«Θέλω κι εγώ να γιορτάσω μαζί σας αυτήν την εκπληκτική 15ετια της ΣΥΖΩΗ», είπε ακόμη ο δήμαρχος, ενώ αναφερόμενος σε όσους μετέχουν στις δράσεις του Συλλόγου, πρόσθεσε ότι «πίσω από κάθε προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας, βρίσκονται άνθρωποι με ατέλειωτες ώρες δουλειάς».

«Δείξατε τον δρόμο»

Στην καθοριστική συμβολή των φορέων στάθηκε στην τοποθέτησή της η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μελίνα Δερμεντζοπούλου.

«Δείξατε τον δρόμο», είπε για εκείνους αλλά και τους ανθρώπους της ΣΥΖΩΗ, υπογραμμίζοντας πως στη ΣΥΖΩΗ λειτουργούν ως αλυσίδα μαζί με το κράτος, τους δήμους και τις περιφέρειες.

«Σύλλογος με πολύ ενεργή δράση»

Με λόγια ξεχωριστά αναφέρθηκε στον Σύλλογο ΣΥΖΩΗ, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κοσμοπούλου.

«Πρόκειται για έναν σύλλογο με πολύ ενεργή δράση», είπε συγκεκριμένα, τονίζοντας πως ο κεντρικός δήμος στέκεται πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες των ανθρώπων του ΣΥΖΩΗ που όπως τόνισε, «κάνουν ένα εξαιρετικό έργο».

Την εκδήλωση για τα 15 χρόνια προσφοράς του Συλλόγου ΣΥΖΩΗ, παρουσίασε η δημοσιογράφος και διευθύντρια του GRTimes.gr, Μαρία Σαμολαδά.

ΣΥΖΩΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πού θα γίνουν rapid test αύριο, Πέμπτη

Συρεγγέλα: Στηρίζουμε τις γυναίκες που αγωνίζονται να σπάσουν τη «γυάλινη οροφή»

Υπ. Εργασίας: Ο Κίμων Βολίκας πρώτος διευθύνων σύμβουλος του ΤΕΚΑ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top