Με συναίνεση ξεκίνησε στη Βουλή, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, για την ψήφο των Αποδήμων.

Η κυβερνητική πλειοψηφία έκανε λόγο για ένα εμβληματικό νομοσχέδιο μεγάλης εθνικής σημασίας με αμοιβαίους συμβιβασμούς.

Από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση εμφανίστηκαν ικανοποιημένα από τις αλλαγές και ζήτησαν περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι υπερψηφίζουν το νομοσχέδιο επί της αρχής.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε ότι προσέρχεται με θετική και εποικοδομητική διάθεση, ωστόσο η τελική της στάση θα εξαρτηθεί από το αν η κυβέρνηση θα έχει ειλικρινή λόγο και θα εξασφαλίσει τα εχέγγυα του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας.

Το ΜεΡΑ25, δήλωσε ότι υπάρχουν ορισμένα σημεία που λειτουργούν ανατρεπτικά και δεν αφήνουν περιθώρια για υπερψήφιση τους, ωστόσο αποσαφήνισε ότι, παρότι θα καταψηφίσει επί της αρχής, θα υπερψηφίσει ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου.

Τι είπαν Θεοδωρικάκος, Παπαδημητρίου και Κατρούγκαλος

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, διαβεβαίωσε ότι αν μέχρι τη Δευτέρα που θα ολοκληρωθεί η συζήτηση του σε δεύτερη ανάγνωση, «υπάρξουν ιδέες που αποδεδειγμένα μπορούν να λειτουργήσουν που θα ακουμπάνε, τη πραγματικότητα και δεν θα είναι προσχηματικές, ούτε θα τινάζουν τα πράγματα στον αέρα, θα μπορούσαν να εξεταστούν».

Η εισηγήτρια της ΝΔ, Μάνη Παπαδημητρίου τόνισε: «Πράττουμε το αυτονόητο για το οποίο χρειάστηκε να φθάσουμε στο 2020, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε στους Έλληνες του εξωτερικού τη δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές».

Ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, υπογράμμισε: «Ήρθε η στιγμή για να δοθεί, φωνή, ψήφος και δικαίωμα του εκλέγεσθαι στους Έλληνες του εξωτερικού, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ