Συνάντηση δικτύωσης του Προγράμματος Γονεϊκής Στήριξης Εξαρτημένων ΟΚΑΝΑ με φορείς του Δήμου Αχαρνών (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση δικτύωσης του Προγράμματος Γονεϊκής Στήριξης Εξαρτημένων ΟΚΑΝΑ με φορείς του Δήμου Αχαρνών (ΦΩΤΟ)

Συνάντηση δικτύωσης με φορείς του Δήμου Αχαρνών πραγματοποίησε η διεπιστημονική ομάδα του Προγράμματος Γονεϊκής Στήριξης Εξαρτημένων Αθήνας του ΟΚΑΝΑ κατόπιν πρόσκλησης του Κέντρου Πρόληψης «Διέξοδος».

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η ανταλλαγή απόψεων, αναφορικά με την προσέγγιση ουσιοεξαρτημένων γονέων και των παιδιών τους, καθώς και η παρουσίαση της λειτουργίας και των παρεχόμενων υπηρεσιών του Προγράμματος Γονεϊκής Στήριξης Εξαρτημένων του ΟΚΑΝΑ. Απώτερος στόχος είναι, η συνάντηση αυτή, να αποτελέσει τη γέφυρα ενός γόνιμου διαλόγου με φορείς του Δήμου Αχαρνών, με σκοπό την εδραίωση μιας περαιτέρω σχέσης και συνεργασίας μαζί τους. Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκεται σε πολλαπλό επίπεδο, η στήριξη και η ενδυνάμωση της προσπάθειας των εξαρτημένων γονέων ή και των «σημαντικών άλλων» που εμπλέκονται στην ανατροφή των παιδιών, να ανταπεξέλθουν τόσο στις προκλήσεις όσο και στις δυσκολίες που εμπεριέχει ο γονεϊκός ρόλος.

Τη συνάντηση χαιρέτησε η αναπληρώτρια πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης, Μαρία Μπούκη, ενώ τον συντονισμό ανέλαβε η επιστημονικά υπεύθυνή του, Ι. Ιωάννου, ψυχολόγος.

Στη συνάντηση, από πλευράς ΟΚΑΝΑ, παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Θεοχάρης, ο αντιπρόεδρος κ. Δημητριάδης, η προϊσταμένη Πρόληψης κα Γεωργουλοπούλου, η προϊσταμένη Εφαρμογών Πρόληψης κα Γεωργαλά και η προϊσταμένη του Προγράμματος Γονεϊκής Στήριξης Εξαρτημένων Αθήνας κα Δρακάκη και στελέχη του Προγράμματος. Σε αυτή τη συνάντηση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και δικτύωσης συμμετείχαν στελέχη από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών, από το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά, από την Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) καθώς και από το Κέντρο Ημέρας Γαλήνη.

Τα στελέχη του Προγράμματος Γονεϊκής Στήριξης Εξαρτημένων του ΟΚΑΝΑ παρουσίασαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και πραγματοποίησαν εισηγήσεις με τα ακόλουθα θέματα «Χαρακτηριστικά γνωρίσματα παιδιών ουσιοεξαρτημένων γονέων», «Η επίδραση της ουσιοεξάρτησης των γονέων στην οικογενειακή λειτουργικότητα» και «Ουσιοεξάρτηση και κύηση».

οκανα-2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γ. Καραγιάννης: Οι σύγχρονες υποδομές δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και διαμορφώνουν μια νέα σχέση εμπιστοσύνης του πολίτη στην Πολιτεία

Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαγνησία: Πρόσθετοι πόροι 171 εκατ. ευρώ στη βιολογική κτηνοτροφία (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Πως τραυμάτισαν τον πρατηριούχο οι δράστες της χθεσινής ληστείας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΚΕΔΕ: «Ανάσα» για τους δήμους η νέα έκτακτη χρηματοδότηση των 100 εκατ. ευρώ

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top