Συνάντηση Ζέρβα-Πέτσα: 30 εκ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη μέσω του «Αν.Τρίτσης» (VIDEO)

Συνάντηση Ζέρβα-Πέτσα: 30 εκ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη μέσω του «Αν.Τρίτσης» (VIDEO)

Το “πράσινο φως” για την υλοποίηση έργων ύψους τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ, μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Ο κ. Ζέρβας επισήμανε ότι καθώς το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” βρίσκεται σε τελική φάση, ο δήμος Θεσσαλονίκης υπέβαλλε προτάσεις για έργα σε εννέα διαφορετικές κατηγορίες, ενώ το χρηματοδοτικό περιθώριο, μπορεί ακόμη και να ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ.

«Χαρήκαμε πάρα πολύ που ο υπουργός μας εξασφάλισε ότι σε τομείς που έχουν να κάνουν με την ανακύκλωση, με τη διαλογή στην πηγή, με την ηλεκτροκίνηση, με θέματα έξυπνης πόλης, με θέματα ανάπλασης σχολικών συγκροτημάτων, με θέματα συντήρησης σχολικών εγκαταστάσεων, μέχρι και για το θέμα ψηφιοποίησης του αρχείου του Δήμου, είναι θετικός, σε ένα πλάνο τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ, σε πρώτη φάση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τον δήμο» είπε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε επίσης πως στη συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης στο πλαίσιο της συνεργασίας με το υπουργείο Εσωτερικών, η οποία όπως είπε είναι διαρκής και αμφίδρομη.

Από την πλευρά του, ο Στέλιος Πέτσας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις χρηματοδοτικές προτάσεις που υπέβαλλε ο δήμος Θεσσαλονίκης , προσθέτοντας πως θα εξαντληθεί “όλος ο χρηματοδοτικός φάκελος του δήμου και φυσικά θα δείξουμε και κάθε ευελιξία με έργα που θα έχουν σοβαρό περιβαλλοντικό ή αναπτυξιακό αποτύπωμα, που αλλάζουν την όψη της τοπικής κοινωνίας.

“Υπάρχει μια ευτυχής συγκυρία να έχουμε για πρώτη φορά χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε συνεργασία με τους δήμους. Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» παίρνει σάρκα και οστά και χαίρομαι που σήμερα είδα όλες τις προτάσεις, πάνω από 30 εκατ. και σε αυτή τη φάση μπορούμε να πούμε ότι προχωράμε με αυτά” ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας όσον αφορά τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ότι γίνεται μια κοινή συζήτηση και προσπάθεια, από την κυβέρνηση, τις περιφέρειες και τους δήμους, ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος και από τις ώριμες προτάσεις για έργα που έχουν κατατεθεί από δήμους και τα οποία πρέπει να τρέξουν εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Διαβάστε επίσης: Έκκληση Ζέρβα στην κυβέρνηση να ανοίξει το λιανεμπόριο (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ