Συνταγή για τα πιο ανάρπαστα μελομακάρονα! (ΦΩΤΟ)

Συνταγή για τα πιο ανάρπαστα μελομακάρονα! (ΦΩΤΟ)

Τα μελομακάρονα αποτελούν αγαπημένο έδεσμα των Χριστουγέννων. Ακόμη και μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα εμείς σας προτείνουμε μία λαχταριστή συνταγή.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Τσαμπλάκου

Λίγες ώρες πλέον μας χωρίζουν πριν από τα Χριστούγεννα και δε γίνεται να λείπει από το γιορτινό σας τραπέζι μία πιατέλα μελομακάρονα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σπίτι σας θα μυρίσει κανέλα, πορτοκάλι και γαρύφαλλο! Η συνταγή αυτή θα ξετρελάνει μικρούς αλλά και μεγάλους που σίγουρα δε θα μπορέσουν να αντισταθούν. Ακολουθήστε τις οδηγίες βήμα προς βήμα και θα σας φανούν τα πιο εύκολα μελομακάρονα που έχετε φτιάξει ποτέ!

*Η συνταγή αυτή προέρχεται από την κουζίνα μίας φίλης αναγνώστριας του GRTimes*

ΥΛΙΚΑ (περίπου 50-60 τεμάχια)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

600 ml νερό
500 γρ ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκαλιού
5-6 γαρίφαλα
1 ξυλαράκι κανέλα
100 γρ μέλι

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

150 γρ ζάχαρη
300 ml ελαιόλαδο
200 ml χυμό πορτοκαλιού
½ κουταλάκι σόδα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
30 ml κονιάκ (προαιρετικό)
Περίπου 800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
Καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι, να βράσουν για 5 λεπτά περίπου. Κατόπιν, κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το μέλι.

Συνεχίζουμε για να φτιάξουμε την ζύμη για τα μελομακάρονα. Διαλύουμε την ζάχαρη στο λάδι σε ένα μπολ. Έπειτα, στον χυμό πορτοκαλιού βάζουμε την σόδα και ανακατεύουμε να αφρίσουν.

Κατόπιν, βάζουμε το μείγμα του χυμού στο μείγμα του λαδιού και αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρίφαλο (σε αυτό το σημείο προσθέτουμε προαιρετικά το κονιάκ).

Στην συνέχεια, ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν παουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη για τα μελομακάρονα.

Συνεχίζουμε και πλάθουμε μελομακάρονα και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.

Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, σιροπιάζουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι, και σερβίρουμε με χοντροκομμένο καρύδι.

Τα διατηρούμε σε πιατέλα με γυάλινο καπάκι ή σκεπασμένα καλά με αλουμινόχαρτο ή σε δοχείο που κλείνει καλά, για να μην στεγνώσουν.

Καλή απόλαυση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γεύματα αγάπης από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος

Άκουσε τα κάλαντα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μέχρι τί ώρα θα είναι ανοικτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Καταναλωτές – Αγορά: Η χειρότερη περίοδος για σημαντικές αγορές

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top