Συντάξεις: Μια πενταετία-μπόνους σε όλους τους ένστολους-Στο Υπουργικό Συμβούλιο το «μίνι» ασφαλιστικό

Συντάξεις: Μια πενταετία-μπόνους σε όλους τους ένστολους-Στο Υπουργικό Συμβούλιο το «μίνι» ασφαλιστικό

Τη δυνατότητα «εξαγοράς» έως και 5 πλασματικών ετών σε χιλιάδες ένστολους δίνει διάταξη του υπουργείου Εργασίας που προβλέπει την επέκταση της «μάχιμης πενταετίας» ήτοι της δυνατότητας εξαγοράς 5 συντάξιμων ετών, στο σύνολο των ενόπλων δυνάμεων και των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας, του πυροσβεστικού και του λιμενικού σώματος.

Η σχετική διάταξη θα περιλαμβάνεται εκτός απροόπτου, στο μίνι ασφαλιστικό σχέδιο νόμου που αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα, από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των ενστόλων καθώς το προεδρικό διάταγμα του 2007 εξαιρούσε σημαντικές ομάδες – ειδικότητες στρατιωτικών αλλά κι αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, παρ’ ότι στην πράξη, πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Στα αιτήματα άλλωστε των συνδικαλιστικών οργανώσεων των ενστόλων, ήταν και η δυνατότητα αναγνώρισης της μάχιμης πενταετίας και στους καταταγέντες μετά το 2011.

Να σημειωθεί ότι η λεγόμενη και «μάχιμη 5ετία» ήτοι ο χρόνος υπηρεσίας έως πέντε ετών που λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 40 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (Π.Δ. 169/2007), αναγνωρίζεται ως συντάξιμος με καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένου και εργοδότη, από τους ενδιαφερομένους.

Οι εισφορές αυτές, όπως ξεκαθαρίστηκε μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, υπολογίζονται επί της εκάστοτε αποζημίωσης που λαμβάνουν οι δικαιούχοι, για εργασία πέραν του πενθημέρου. Στην πράξη δηλαδή, το ανώτατο όριο της δυνατότητας εξαγοράς είναι μια 5ετία, με συνολικό κόστος 2.400 ευρώ (40 ευρώ Χ 60 μήνες).

Συνέντευξη Τύπου για το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις εξορθολογισμού του ασφαλιστικού συστήματος»

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου, μαζί με τη Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παυλίνα Καρασιώτου θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις εξορθολογισμού του ασφαλιστικού συστήματος».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και να θέσετε τα ερωτήματά σας είτε διά ζώσης (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Σταδίου 29, Αίθ. 4ου ορόφου) είτε να συνδεθείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/84171837037?pwd=QmFYMndlcE44TDhjVThuWklUb01LUT09

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί σε live streaming από το κανάλι του Υπουργείου στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=yBIhP-y0cYs

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΙΤΑΝ & Ίδρυμα Π.&Α. Κανελλοπούλου ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα δωρεών αντιμετώπισης πυρκαγιών με εξοπλισμό στην ΠΚΜ

Ρόδος: Εκτιμήσεις πως έως τις 15 Νοεμβρίου θα υπάρχουν τουρίστες

Η ΚΕΕΕ προς την πολιτική ηγεσία: Συναίνεση αλλά και λήψη μέτρων για τις επιχειρήσεις

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top