Τα “χρόνια πολλά” του Παναγιώτη Ραφαήλ στον Θοδωρή…

Τα “χρόνια πολλά” του Παναγιώτη Ραφαήλ στον Θοδωρή…

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Τα γενέθλια του έχει σήμερα ο Θοδωρής Ντούμας, ο νεαρός ο οποίος σε ηλικία έξι ετών μετά από μια οφθαλμολογική εξέταση και έπειτα από ώρες αναμονής και αμέτρητων εξετάσεων στην Αγγλία, διαγνώστηκε ότι πάσχει από τη νόσο Batten.

Η νόσος Batten προσβάλλει παιδιά σε μικρή ηλικία και οδηγεί σε πρόωρο και οδυνηρό τέλος. Η νόσος CLN3 (Batten Disease) είναι κληρονομική και νευροεκφυλιστική, “χτυπώντας” πρώτα στην όραση, ενώ στη συνέχεια εμφανίζονται κινητικά προβλήματα και κρίσεις επιληψίας. Σύμφωνα με το Εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνου Γονιδιώματος, η νόσος προσβάλλει 1 στους 12.500 ανθρώπους.

Οι στατιστικές θέτουν τα 20 χρόνια ως όριο για τη ζωή του ασθενή, με τον εκφυλισμό να εξελίσσεται ραγδαία. Ο Θοδωρής κατάφερε να πετύχει το θαύμα. Είναι 26 ετών πλέον και έχει πάει κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, έχοντας πάντα δίπλα του την οικογένειά του.

Αρωγός σε αυτή τη μάχη ζωής του Θοδωρή, στέκεται η οικογένειά του. Ήδη η μητέρα του, Χριστίνα Ντούμα έχει συγγράψει μια σειρά παιδικών βιβλίων με τίτλο «Τα όνειρα του Θοδωρή», τα οποία αποτελούν μια σημαντική προσπάθεια ώστε να μπει ένα ακόμη λιθαράκι στον μεγάλο αγώνα που δίνει συνολικά η οικογένεια Ντούμα και πρωτίστως ο Θοδωρής. Με την αγορά κάθε βιβλίου τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, ενισχύεται την προσπάθεια θεραπείας του νεαρού.

Εκατοντάδες μηνύματα για Χρόνια Πολλά

Ο Θοδωρής έχει σήμερα τα γενέθλιά του και εκατοντάδες απλοί άνθρωποι έσπευσαν να του ευχηθούν «χρόνια πολλά» στην σελίδα που διατηρεί η οικογένεια σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ανάμεσα τους και ο μικρούλης Παναγιώτης Ραφαήλ που δίνει τη δική του μάχη κατά της Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας Τύπου Ι (SMA I).

«Δεν κοιμόμαστε αν δε διαβάσουμε κάποιο από τα υπέροχα παραμύθια της Χριστίνας Ντούμα. Όρος αδιαπραγμάτευτος! Χρόνια Πολλά από τον Παναγιώτη Ραφαήλ στον Θοδωρή! Να έχει μια όμορφη ζωή γεμάτη χαρούμενες στιγμές» ανέφερε το συγκινητικό μήνυμα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top