Τα εμβολιαστικά κέντρα θα καλούν πολίτες για τις αδιάθετες δόσεις

Τα εμβολιαστικά κέντρα θα καλούν πολίτες για τις αδιάθετες δόσεις

Την είδηση ότι πλέον τα εμβολιαστικά κέντρα θα μπορούν να καλούν οποιονδήποτε πολίτη άνω των 18 για τις δόσεις εμβολίων που μένουν «ορφανές», δηλαδή για το μικρό ποσοστό των δόσεων που μένουν αδιάθετες λόγω μη προσέλευσης έκανε γνωστή κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, από απόψε κιόλας θα ξεκινήσει η αποστολή sms σε όλους πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και δεν έχουν εμβολιαστεί, ώστε να κλείσουν ραντεβού.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις παραδόσεις που εξελίσσονται κανονικά, αλλά και στα ραντεβού που έχουν ανοίξει για όλα τα εμβόλια με αποτέλεσμα κάποιος να κλείνει ραντεβού σήμερα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εμβολιάζεται. Κάλεσε δε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν, καθώς οι διαδικασίες πλέον είναι αρκετά γρήγορες.

Παράλληλα, από την ερχόμενη Τετάρτη θα ανοίξει η εφαρμογή για το πιστοποιητικό εμβολιασμού όσων έχουν νοσήσει και έχουν ήδη εμβολιαστεί με μία δόση.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, μειώθηκε σε έξι ημέρες το «πέναλτι» για όσους ακυρώνουν τρεις φορές το ραντεβού τους.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ