Ταχιάος & Εξάρχου: Τον Νοέμβριο του 2024 σε λειτουργία η βασική γραμμή του Μετρό – Μετά από 6-8 μήνες και η γραμμή Καλαμαριάς

Ταχιάος & Εξάρχου: Τον Νοέμβριο του 2024 σε λειτουργία η βασική γραμμή του Μετρό – Μετά από 6-8 μήνες και η γραμμή Καλαμαριάς

Διαβεβαιώσεις για λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2024 έδωσαν τόσο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρος Εξάρχου, όσο και ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, σε δηλώσεις τους κατά τη σημερινή δοκιμαστική διαδρομή της βασικής γραμμής του Μετρό στο σύνολό της (σ.σ. από το αμαξοστάσιο του Μετρό στην Πυλαία μέχρι το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό) χωρίς οδηγό, συνοδεία δημοσιογράφων.

Περαιτέρω, ερωτηθείς για τη γραμμή Καλαμαριάς του Μετρό Θεσσαλονίκης και γενικότερα για τις επεκτάσεις, ο κ.Ταχιάος εξέφρασε την εκτίμηση ένα διάστημα έξι-οκτώ μηνών μετά τη λειτουργία της βασικής γραμμής θα φέρει και τους Καλαμαριώτες μέσα στο Μετρό, ενώ γνωστοποίησε ότι πολύ σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για την Δυτική Επέκταση, η οποία όπως τόνισε αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο. “Στο δίκτυο της βασικής γραμμής υπάρχει ήδη πρόβλεψη για την επέκταση προς την οδό Λαγκαδά. Για εμάς αυτό αποτελεί μεγάλο στοίχημα, να ξεκινήσουμε αυτό το έργο. Θα προσπαθήσουμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να έχουμε μελέτες, για να προχωρήσουμε και σε αυτό, καταλήγοντας στην τελικά χάραξη προς τα Δυτικά”, πρόσθεσε σχετικά όπως και ότι έχει ολοκληρωθεί και είναι στη φάση παράδοσης η Μελέτη Ανάπτυξης Μετρό Θεσσαλονίκης (ΜΑΜΘ)

Η διάρκεια της βασικής διαδρομής του Μετρό της Θεσσαλονίκης από το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας μέχρι το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό είναι 17 λεπτά της ώρας (σ.σ. μαζί με τις στάσεις) με μέση ταχύτητα 50-55 χλμ., ενώ ο κάθε συρμός έχει χωρητικότητα 450 ατόμων και εκτιμάται ότι με το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα μετακινούνται περί τα 18.000 άτομα την ώρα και περί τα 300.000 άτομα ημερησίως.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής δοκιμαστικής διαδρομής ο συρμός σταμάτησε για φωτογραφίες και πλάνα στην στάση Βενιζέλου. Ο συγκεκριμένος σταθμός σύμφωνα με τον κ.Ταχιάο θα ολοκληρωθεί μέχρι τον φετινό Ιούλιο, έχουν εγκατασταθεί οι κυλιόμενες σκάλες και τοποθετούνται οι γρανιτένιες επενδύσεις.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε, επίσης, και στο έργο του FlyOver, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι και εκείνο το έργο θα παραδοθεί στους προβλεπόμενους χρόνους.

Σύσκεψη στο Αμαξοστάσιο

Πριν τη σημερινή δοκιμαστική διαδρομή πραγματοποιήξηκε σύσκεψη του κ.Ταχιάου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικό Μετρό Α.Ε., Νικόλαο Κουρέτα, και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρο Εξάρχου, στο Αμαξοστάσιο Πυλαίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δ. Θεσσαλονίκης: Συγκεντρώθηκαν πάνω από 5.000 τόνοι σκουπιδιών σε 13 μέρες (ΦΩΤΟ)

ΣΤΑΣΥ: Ξεπέρασαν τα 3,5 εκατ. οι έλεγχοι κομίστρου σε μετρό και τραμ το 2023

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top