Ταχιάος – Έρευνα ΜΑΜΘ: Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για το Μετρό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ταχιάος – Έρευνα ΜΑΜΘ: Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για το Μετρό (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Την πρώτη μεγάλη κυκλοφοριακή μελέτη μετά από 20 χρόνια, πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη η Αττικό Μέτρο, συγκεντρώνοντας ως τα Χριστούγεννα απαντήσεις σε περισσότερα από 120.000 ερωτηματολόγια με χρήσιμες πληροφορίες για τις μετακινήσεις Θεσσαλονικέων και επισκεπτών της πόλης.

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ Νίκος Ταχιάος, ζήτησε τη συνεργασία του κοινού, ειδικά στις περιπτώσεις που πιστοποιημένα συνεργεία επισκέπτονται νοικοκυριά. Τα μέλη των συνεργείων είναι εμβολιασμένοι συνεργάτες και φορούν διακριτικά σήματα και της εταιρείας και του αναδόχου του έργου του Μετρό.

Η Μελέτη Ανάπτυξης Μετρό Θεσσαλονίκης, άρχισε να υλοποιείται στις 20 Σεπτεμβρίου και η συλλογή στοιχείων θα ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα. Περιλαμβάνει 4 έρευνες πεδίου.

-Έρευνες σε οχήματα που κινούνται στους δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης , από συνεργεία που σταματούν αυτοκίνητα με τη βοήθεια τροχονόμων για τη συμπλήρωση 100.000 ερωτηματολογίων.

-Έρευνα σε 12.000 νοικοκυριά.

-Έρευνα για τους μετακινούμενους με όλες τις γραμμές του ΟΑΣΘ (αριθμοί επιβατών).

-Έρευνα των μετακινήσεων από μελετητές σε κομβικά σημεία.

-700 συνεντεύξεις σε πεζούς και ποδηλάτες.

Όπως είπε ο κ. Ταχιάος, σκοπός της ΜΑΜΘ είναι η συγκέντρωση στοιχείων για την αναδιάταξη των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης εν όψει λειτουργίας του Μετρό και η συγκέντρωση στοιχείων που θα επιτρέψουν στην Αττικό Μετρό να ζητήσει δάνεια από ΕΤΕπ και ΕΙΒ , για τα έργα της Δυτικής Επέκτασης.

Σε ότι αφορά την επέκταση του Μετρό προς το αεροδρόμιο ο κ. Ταχιάος τόνισε ότι αυτή αποτελεί μία εντελώς διαφορετική περίπτωση , καθώς έχει επιθετική αναπτυξιακή διάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Η Αττικό Μετρό «ακτινογραφεί» τις συγκοινωνιακές ανάγκες (VIDEO- ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top