Ταχιάος: Το ακριβές χρονοδιάγραμμα του Μετρό Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβρη

Ταχιάος: Το ακριβές χρονοδιάγραμμα του Μετρό Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβρη

Στην εκπομπή «Μας Αφορά» με τον Γιάννη Μαγκριώτη μίλησε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος τονίζοντας πως με το τέλος της ανασκαφής των αρχαιοτήτων θα γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία ολοκλήρωσης του μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ συμπλήρωσε πως ο στόχος παραμένει το 2023.

Όσον αφορά την επέκταση της γραμμής σημείωσε πως οι πόροι της μελέτης προέρχονται από την εταιρία και θα δοθεί βαρύτητα τόσο στα ανατολικά όσα και στα δυτικά. Ωστόσο, η βορειοδυτική γραμμή δε θα δημοπρατηθεί πριν από το 2025. Οι μελέτες θα ξεκινήσουν πιθανότατα τον χειμώνα του 2022 χωρίς να εγγυώνται κάτι συγκεκριμένο καθώς θα κινηθούν στην πορεία με τις πραγματικές ανάγκες του έργου, όπως συνέβη αντίστοιχα με τις γραμμές που επεκτάθηκαν στην Αθήνα.

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου θεωρεί η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η απόσπαση και επανατοποθέτηση, ενώ απορεί με τους επιστήμονες που υποστηρίζουν την insitu μέθοδο. Διαβεβαίωσε πως με αυτό τον τρόπο προβλέπεται να ολοκληρωθεί το έργο εγκαίρως.

Ακούστε αναλυτικά την συνέντευξη: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ