ΤΑΙΠΕΔ: Η Aplekton του Μελισσανίδη κατέθεσε τη μοναδική προσφορά για το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο

ΤΑΙΠΕΔ: Η Aplekton του Μελισσανίδη κατέθεσε τη μοναδική προσφορά για το Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο

Η εταιρεία Aplekton Holdings, που έχει την έδρα της στην Κύπρο, ήταν η μοναδική η οποία κατέθεσε προσφορά για τη μακροχρόνια μίσθωση τμήματος του πρώην Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου που βρίσκεται στην περιοχή του Μαρκόπουλου στην Αττική.

Αυτό αναγράφεται στην ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα mononews.gr, η εταιρεία είναι συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη, που βάζει πλώρη για την αξιοποίηση ενός από τα εμβληματικά ολυμπιακά ακίνητα.

Θυμίζουμε πως το 2014 είχε ξεκινήσει ακόμα μία προσπάθεια εκμίσθωσης του ακινήτου. Τότε, τρεις εταιρείες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, μεταξύ των οποίων και η Dimand.

Η έκταση του ακινήτου φτάνει τα 1.000 στρέμματα, αλλά προς αξιοποίηση είναι τα 590 στρέμματα, ενώ για να προχωρήσει η διαδικασία προβλέπεται ότι το τελικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος θα πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση από το ΣτΕ.

Από το ΤΑΙΠΕΔ προτείνεται αξιοποίηση με χρήσεις γης θεματικού πάρκου-αναψυχής, που επιτρέπουν, παράλληλα με τις υφιστάμενες λειτουργίες αθλητικού χαρακτήρα, την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων σε έκταση 426 στρεμμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:

«Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, παρέλαβε σήμερα, Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, μία (1) προσφορά για την αξιοποίηση με μακροχρόνια μίσθωση τμήματος του πρώην Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου Αττικής, όπου διεξήχθησαν τα ιππικά αγωνίσματα κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Προσφορά υπέβαλε το εξής επενδυτικό σχήμα:

-APLEKTON HOLDINGS CO. LIMITED

Το προς αξιοποίηση ακίνητο έχει έκταση 589,5 στρεμμάτων και περιλαμβάνει κλειστές και ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις. Βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου, στην περιοχή Μερέντα, σε απόσταση 43 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας και 13 χιλιομέτρων από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Σύμφωνα με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) που έχει εκπονηθεί, ορίζεται περιοχή με υποχρεωτική τη χρήση αθλητικής ιππασίας, ενώ στο υπόλοιπο ακίνητο επιτρέπονται αθλητικές και ήπιες εμπορικές και τουριστικές χρήσεις με συμπληρωματικό χαρακτήρα προς τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων».

Με πληροφορίες από: Mononews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κεραμέως για Columbia: Πολλά τα οφέλη από την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης στην Αθήνα

Επικουρικές συντάξεις: Αναδρομικά έως 7.000 ευρώ – Πότε θα καταβληθούν και σε ποιους (VIDEO)

ΣΥΡΙΖΑ: Η κοροϊδία Μητσοτάκη και των θλιβερών υπουργών του στους καλλιτέχνες δεν θα περάσει

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top