Ταξί: Τι ισχύει για τα self test και τους ιδιοκτήτες

Ταξί: Τι ισχύει για τα self test και τους ιδιοκτήτες

“Δεν βρίσκει το σύστημα τους ιδιοκτήτες ταξί και άρα δεν μπορούν να προμηθευτούν τα self test”, αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί, Κλήμης Λεοντιάδης. Το πρόβλημα θα επιλυθεί μέσα στην εβδομάδα.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Μέσα στο γενικότερο “αλαλούμ” που επικρατεί με την νέα ΚΥΑ για τα self test, από ότι φαίνεται εξαιρούνται και οι ιδιοκτήτες ταξί, αφού ανήκουν στην κατηγορία των αυτοαπασχολούμενων, με τον Κλήμη Λεοντιάδη να τονίζει στο GRTimes ότι το πρόβλημα πρόκειται να επιλυθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

“Μέσα στην εβδομάδα θα συνδεθούν και τα ΑΜΚΑ των ιδιοκτητών ταξί, καθώς από ότι φαίνεται η νέα ΚΥΑ προβλέπει υποχρεωτικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο αποκλειστικά για εργαζόμενους. Ελπίζουμε το ζήτημα να επιλυθεί μέσα στην εβδομάδα και να μπορούν να τα προμηθευτούν την Δευτέρα”, εξηγεί.

Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότερα ερωτήματα εγείρονται για το τι θα γίνει με τους συγγενείς α’ βαθμού, οι οποίοι βοηθούν κατά περιπτώσεις τις επιχειρήσεις.

“Μάλλον, τα συγγενικά πρόσωπα δεν δικαιούνται self test. Θα πρέπει ο εργοδότης να τα αγοράζει και να τους τα παρέχει. Δεδομένου ότι προέχει η δημόσια υγεία, οι περισσότεροι επαγγελματίες θα θέσουν ως προτεραιότητα την ασφάλεια και θα τα αγοράσουν”, αναφέρει ο κ. Λεοντιάδης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ