Τέμπη: Αυτά μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία-Έγγραφο βάζει «τέλος» στα σενάρια (ΦΩΤΟ)

Τέμπη: Αυτά μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία-Έγγραφο βάζει «τέλος» στα σενάρια (ΦΩΤΟ)

Στο φως της δημοσιότητας το περιεχόμενο των βαγονιών της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με το μοιραίο τρένο στα Τέμπη, σύμφωνα με έγγραφο της Hellenic Train.

Ένα από τα ερωτήματα που είχαν τεθεί από τις πρώτες ημέρες και αφορούσαν τη σύγκρουση, πέρα από τη σηματοδότηση στις γραμμές των τρένων, ήταν και το τι μετέφερε τελικά η εμπορευματική αμαξοστοιχία 63501 που συγκρούστηκε με το μοιραίο τρένο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Όπως είχε αναφέρει το NEWS 24/7, από τα πρώτα στοιχεία που είχαν στην κατοχή τους οι αρμόδιες Αρχές δεν προέκυπτε πως η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε επικίνδυνα υλικά.

Έγγραφο της Hellenic Train αναφέρει ότι που δόθηκε στη δημοσιότητα και λύνει το μυστήριο, καθώς όπως προκύπτει, τα δύο πρώτα κοντέινερς μετά την μηχανή ήταν κενά φορτίου, βαγόνια με κοντέινερς που είναι εντελώς άθικτα μετέφεραν μπίρες και τρόφιμα, ενώ τα επόμενα μετέφεραν πλάκες σιδήρου που διασκορπίστηκαν από την σύγκρουση στο σημείο.

Τέμπη: Τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία - Το έγγραφο που βάζει

Το έγγραφο φέρει την υπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Maurizio Capotorto, ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκου Βελόπουλου, προς τη Βουλή των Ελλήνων.

Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει: «Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού έγγραφού σας, με το οποίο μας διαβιβάστηκε η ‘Ερώτηση 2506/03.03.2023′, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, από τον Βουλευτή Λάρισας κ. Κυριάκο Βελόπουλο, με θέμα Ανάγκη να διευκρινιστεί το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που εμπλέκεται στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη της 28.02.2023’, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι:

Η εμπορευματική αμαξοστοιχία 63501 της 28.02.2023 περιλάμβανε στην σύνθεσή της (επισυνάπτεται το φύλλο σύνθεσης) συνολικά δεκατρία (13) βαγόνια, εκ των οποίων, κατά την φορά κίνησης της αμαξοστοιχίας, τα πρώτα τρία (3) βαγόνια εκτροχιάστηκαν και ήταν έμφορτα με πλατιά προϊόντα ελασματοποίησης από σίδηρο (λαμαρίνες) και ακολούθως δέκα (10) βαγόνια ήταν έμφορτα με εμπορευματοκιβώτια (container).

Σύμφωνα με τα τηρούμενα αρχεία της εταιρείας μας και κατά δήλωση του πελάτη/διαμεταφορέα σχετικά με το είδος των προς μεταφορά εμπορευμάτων, όπως εξάλλου προβλέπεται από τους εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς για τη σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων, το περιεχόμενο των σφραγισμένων εμπορευματοκιβώτιων με την σειρά που αναφέρονται στο φύλλο σύνθεσης, ήταν ως εξής:

Α/Α Προϊόν

4ο ΒΑΓΟΝΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

5ο ΒΑΓΟΝΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

6ο ΒΑΓΟΝΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

7ο ΒΑΓΟΝΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

8ο ΜΠΥΡΕΣ

9ο ΜΠΥΡΕΣ

10ο ΒΑΓΟΝΙ ΣΥΡΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΙΔΗΡΟ

11ο ΒΑΓΟΝΙ ΣΥΡΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΙΔΗΡΟ

12ο ΒΑΓΟΝΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ΚΕΝΑ

13ο ΒΑΓΟΝΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ΚΕΝΑ»

Πηγή: news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

NASA: Παρουσίασε τη νέα διαστημική στολή για την αποστολή στο φεγγάρι (VIDEO)

Παραδεκτή η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο-Τι ακολουθεί

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την επιχείρηση εκκένωσης της «Mundo Nuevo» 

ΕΕ: Δωρεάν ταξιδιωτικό πάσο σε 18χρονα παιδιά για να εξερευνήσουν την Ευρώπη

Τέμπη: Νέα στοιχεία για τη μυστηριώδη φωτιά στο τρένο – Η μαρτυρία επιβάτη (VIDEO)

Τέμπη: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 29χρονου μηχανοδηγού-Παρών και ο πατέρας του (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top