Τέμπη: «Δε φέρει ευθύνη» – Τι θα υποστηρίξει ο επιθεωρητής Λάρισας του ΟΣΕ (VIDEO)

Τέμπη: «Δε φέρει ευθύνη» – Τι θα υποστηρίξει ο επιθεωρητής Λάρισας του ΟΣΕ (VIDEO)

Εβδομάδα καταθέσεων είναι αυτή που διανύουμε για την τραγωδία των Τεμπών.

Την ερχόμενη Πέμπτη, στις 30 του μήνα, αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή ο επιθεωρητής του ΟΣΕ Λάρισας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την έκδοση των βαρδιών στον σταθμό.

«Δε φέρει ευθύνη»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Γιάννη Γλύκα, ο οποίος μίλησε στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, αφενός ο επιθεωρητής δε φέρει ευθύνη για την εκπαίδευση των σταθμαρχών, αφετέρου εκείνος προτείνει τις βάρδιες που στη συνέχεια εγκρίνουν ανώτεροι του.

«Είναι σαφές ότι η πιστοποίηση των ανθρώπων που δουλεύουν με μπλοκάκι και του μετατασσόμενου ο οποίος φέρεται να έχει την κύρια ευθύνη, δε γίνεται από τον προϊστάμενο επιθεώρησης. Ούτε συμμετείχε στην πιστοποίησή του, ούτε στη μαθητεία του, άλλοι τον πιστοποίησαν, άλλοι τον έβαλαν».

Αναφερόμενος στις βάρδιες, ο κ. Γλύκας τόνισε:

«Σε σχέση με τις βάρδιες, ο προϊστάμενος επιθεώρησης τις προτείνει και εγκρίνονται από τη διεύθυνση κυκλοφορίας. Η πρόταση είναι από τον προϊστάμενο επιθεώρησης και πάνω από εκείνον υπάρχουν άλλοι που εγκριθούν τη διαδικασία και έχουν ειδικό καθήκον την έκδοση και τροποποίηση του προγράμματος».

Ο κ. Γλύκας σημείωσε ότι τις ώρες 22.00 με 23.00 στη βάρδια υπάρχουν τρία άτομα.

«Δεν ήξερε ότι έφυγαν στο 8ωρο αντί για 9ωρο και δε θα επέτρεπε κάτι τέτοιο».

Πηγή: megatv

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θρίλερ στην Κέρκυρα: Νεκρές εντοπίστηκαν δύο γυναίκες στο σπίτι τους

Στέλιος Αγγελούδης: Πρωτοβουλία του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης για φύτευση νησίδας στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top