Τεράστιες προοπτικές για τη Θεσσαλονίκη ανοίγει το αναβαθμισμένο αεροδρόμιο

Τεράστιες προοπτικές για τη Θεσσαλονίκη ανοίγει το αναβαθμισμένο αεροδρόμιο

Αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού στη χώρα μας υπογραμμίζοντας ότι σύντομα η Ελλάδα θα έχει αποκτήσει το πρώτο τείχος ανοσίας απέναντι στον κορωνοϊό, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων των 14 αναβαθμισμένων περιφερειακών αεροδρομίων υπό τη διαχείριση της Fraport Greece, η οποία έγινε στην πίστα του αεροδρομίου «Μακεδονία» με την παρουσία περιορισμένου αριθμού προσκεκλημένων λόγω covid.

Αναφέρθηκε «στις τεράστιες προοπτικές που ανοίγει για τη Θεσσαλονίκη το αναβαθμισμένο αεροδρόμιο “Μακεδονία”» και σημείωσε πως «πρόκειται για μία μόνο από τις πιο δυναμικές όψεις ενός προγράμματος αναβάθμισης 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Μια επένδυση ύψους 440 εκατομμυρίων ευρώ, που αλλάζει πλήρως τα δεδομένα σε 11 νησιά μας και σε τρεις ηπειρωτικούς προορισμούς, προσθέτοντας τελικά έσοδα στα δημόσια ταμεία, αλλά και παραπάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας. Προσφέροντας καλύτερη εξυπηρέτηση για τους επισκέπτες, αλλά και ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας για όλους τους εργαζόμενους. Αλλά και μεγεθύνοντας το άυλο εθνικό κέρδος, που δεν είναι άλλο από την τουριστική φήμη της χώρας μας».

Είπε ότι η εν λόγω επένδυση στα 14 αεροδρόμια αποτελεί ένα υπόδειγμα παραγωγικής σύμπραξης κράτους και ιδιωτών και αναφερόμενος στα συνολικότερα οφέλη για την Ελλάδα επισήμανε: «Η επίδραση της συμφωνίας με την Fraport στο ΑΕΠ της χώρας μόνο σε ένα χρόνο ξεπέρασε τα 300.000.000 ευρώ. Διπλασίασε την απασχόληση με χιλιάδες θέσεις και θα αυξήσει πολύ σημαντικά την κίνηση των επισκεπτών σε πάρα πολύ σημαντικούς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς. Είναι καιρός πια ο καθένας στη χώρα μας να βρει το ρόλο του. Οι επενδυτές να προσφέρουν τα κεφάλαια, το κράτος τις υποδομές προς αξιοποίηση, ώστε οι πρώτοι να αναλαμβάνουν και να ωφελούνται από το επιχειρηματικό ρίσκο, ενώ αυτό να κατανέμεται δίκαια με κοινό κέρδος προς όλους τους πολίτες».

Επισήμανε, ακόμα, ότι υπήρξαν «αναταράξεις», «καταιγίδες» και «κενά αέρος» που χτύπησαν το εγχείρημα αναβάθμισης των αεροδρομίων, αναφερόμενος στην κριτική και τη στάση της αντιπολίτευσης.

«Η οδηγία από τον πύργο ελέγχου της κυβέρνησης είναι μία: Να ταξιδεύουμε όλο και πιο ψηλά τη χώρα, χωρίς, όμως, να πετάμε στα σύννεφα», είπε ο πρωθυπουργός και ευχήθηκε να είναι «καλορίζικα» το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και τα άλλα 13 περιφερειακά αεροδρόμια, να είναι πάντα γεμάτα ζωή, αλλά, κυρίως, χαμογελαστούς και ασφαλείς επισκέπτες και εργαζόμενους.

«Η Θεσσαλονίκη αποκτά επιτέλους το αεροδρόμιο που της αξίζει», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια «εθνικές μας γέφυρες για ένα πιο ελεύθερο και αποδοτικό καλοκαίρι».

Η «Γαλάζια Ελευθερία» ανοίγει τη χώρα στον κόσμο με ασφάλεια

Τα εύσημα για την ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» έδωσε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως προχωρά με ταχείς ρυθμούς ο εμβολιασμός τόσο των μονίμων κατοίκων των νησιών όσο και των εποχικών εργαζόμενων στον Τουρισμό.

Στη συνέχεια ανέφερε πως από την αρχή της Επιχείρησης «Ελευθερία» και μέχρι χθες το μεσημέρι, είχαν πραγματοποιηθεί 4.554.868 εμβολιασμοί. Χθες ξεπεράστηκαν οι 4.615.000 εμβολιασμοί, αλλά και το 1,7 εκατομμύρια συμπολιτών μας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Όπως είπε ο υπουργός, την Παρασκευή θα περάσουμε τα 3 εκατομμύρια συμπολιτών μας που θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση.

«Να τονίσω ότι κλείνουμε δύο εβδομάδες που ξεπερνάμε καθημερινά τους 103.000 εμβολιασμούς, μια δυναμική που θα αυξάνεται συνεχώς και θα κορυφωθεί το μήνα Ιούνιο» ανέφερε ο κ. Κικίλιας τονίζοντας πως αυτό αποτυπώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο των εμβολιασμών ανά 100 κατοίκους, όπου η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data. Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, η Ελλάδα με 16,1% είναι στην 5η θέση από τις 27 χώρες της ΕΕ.

Εκτιμάται ότι μέχρι τις 31 Μαΐου θα έχουν γίνει περισσότεροι από 5.600.000 εμβολιασμοί.

Η απόφαση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού στα στελέχη της ΕΜΑΚ

Όπως διευκρινίστηκε χθες αρμοδίως, οι ΕΜΑΚ είναι ομάδες πολύ υψηλής ετοιμότητας και πρέπει να είναι σε άμεση διαθεσιμότητα ανά πάσα στιγμή. Επίσης, συμμετέχουν και σε επιχειρήσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Κάθε στέλεχός του είναι πολύτιμο. Κάθε απουσία μπορεί να στοιχίσει. Γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητος ο εμβολιασμός του συνόλου των ένστολων υπαλλήλων που υπηρετούν στις μονάδες αυτές. Πλέον θα υπηρετούν σε αυτές υποχρεωτικά μόνο όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στον σχετικό εμβολιασμό. Ανακοινώθηκε μάλιστα πως για επιχειρησιακούς λόγους, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα μεταφερθούν σε άλλες μη επιχειρησιακές υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και θα αντικατασταθούν από εκείνους που έχουν εμβολιαστεί.

Η απόφαση αυτή αφορά την ΕΜΑΚ. Το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού προσώπων που υπηρετούν σε πολύ κρίσιμα πόστα για τη δημόσια υγεία, είναι κάτι που βρίσκεται υπό συζήτηση προκειμένου να προσμετρηθούν όλες οι παράμετροι.

Εκτίμηση για την τρίτη κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική για τον Νίκο Παππά

O Χρ. Καλογρίτσας -και κατά τρίτη μέρα της κατάθεσής του στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής- επέμεινε στον συντονιστικό ρόλο που διαδραμάτισε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς στην επιχείρηση δημιουργίας «ΣΥΡΙΖΑ Channel». Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που δημοσιεύονται, ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας αποκάλυψε ότι υπάρχει ένα ακόμη sms από τον πρώην υπουργό προς τον ίδιο, στο οποίο του συστήνει να απευθυνθεί στον διευθυντή λογιστηρίου της CCC, καθώς και έγγραφο για την κατανομή των ποσοστών του καναλιού στο οποίο συμμετείχε με τις μετοχές του Νίκου Παππά. «Ήμουν μπροστινός. Είχα τις μετοχές του Νίκου Παππά» είπε ο μάρτυρας. Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο Χρ. Καλογρίτσας υποστήριξε ότι κ. Παππάς κοιμόταν και στο σπίτι του επιχειρηματία και διατύπωσε το ερώτημα αν τόσο στενή σχέση είχε και με τους υπόλοιπους επιχειρηματίες που διεκδικούσαν τηλεοπτικές άδειες.

ΝΔ: Τι προδίδει η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις αποκαλύψεις του Χρ. Καλογρίτσα

Όπως υπογραμμίζει η ΝΔ, οι καταθέσεις του επιχειρηματία Καλογρίτσα αλλά και τον μαρτύρων που έχουν προηγηθεί στην Προανακριτική, δείχνει κατ’ αρχάς πόσο επιβεβλημένη για τη δημοκρατία και τη διαφάνεια και πόσο ορθή πολιτικά ήταν η απόφαση της ΚΟ της ΝΔ για τη συγκρότησή της.

Οι νέες αποκαλύψεις Καλογρίτσα για τον ρόλο του Ν. Παππά, οι «μπροστινοί», οι αφανείς εταιρίες και οι ύποπτες συναλλαγές εκατομμυρίων ευρώ φανερώνουν μια κυβέρνηση που λειτουργούσε ως παρακράτος, υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές.

Μάλιστα με ανακοινώσεις της η ΝΔ ζήτησε απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται για τον ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία και χαρακτήρισε αμείλικτα:

· Λειτουργούσε ή όχι ο Χρ. Καλογρίτσας ως «μπροστινός» για το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού έχοντας τις μετοχές του Νίκου Παππά και της «παρέας», όπως υποστηρίζει;

· Πώς γίνεται ο Ν. Παππάς, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν κορυφαίος Υπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου να κοιμάται στο σπίτι του Καλογρίτσα τη στιγμή που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τις τηλεοπτικές άδειες;

· Σε ποιους κατέληξαν οι αφανείς χρηματοδοτήσεις άνω των 3 εκ ευρώ, που διέθεσε, όπως είπε ο Χρ. Καλογρίτσας;

· Με ποιο ρόλο συμμετείχε ο πολυπράγμων κύπριος δικηγόρος με εξειδίκευση στις offshore εταιρείες Αρτέμης Αρτεμίου που τον γνωρίσαμε από το ταξίδι του στη Βενεζουέλα, στις συναντήσεις με τον Παππά και τον Καλογρίτσα την περίοδο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών;

· Ποιοι αποτελούσαν την «ομάδα Παππά» που φιλοξενούσε στα γραφεία του στη Νέα Σμύρνη ο Χρήστος Καλογρίτσας, με βάση τις οδηγίες που λάμβανε από τον Ν. Παππά;

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ