Θ. Καράογλου: Η αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου δείχνει τον δρόμο και για το Kυβερνείο

Θ. Καράογλου: Η αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου δείχνει τον δρόμο και για το Kυβερνείο

«Το σχέδιο, οι παρεμβάσεις και οι ενέργειες που υλοποιούνται από την Κυβέρνηση στο κτήμα Τατοΐου, με σκοπό την αποκατάσταση και ανάδειξη ενός μνημείου της φύσης, του πολιτισμού και της αρχιτεκτονικής, ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε και σε ό,τι αφορά στο Κυβερνείο» τόνισε ο ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου σχολιάζοντας τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού για την αξιοποίηση και ανάδειξη του κτήματος Τατοΐου.

«Δεδομένου ότι το επονομαζόμενο “Παλατάκι” κατασκευάστηκε για να αποτελέσει το θερινό ανάκτορο της τέως βασιλικής οικογένειας, οι εργασίες αποκατάστασης του θα μπορούσαν να ενταχθούν στον υπό εξέλιξη ενιαίο σχεδιασμό ύψους 75 εκ. ευρώ» ανέφερε.

«Με τα σημάδια του χρόνου να είναι εμφανή, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε το Κυβερνείο να αλλάξει όψη και το σημερινό διατηρητέο που προσπαθεί να… διατηρηθεί να μεταμορφωθεί σε χώρο ανοιχτό για τους πολίτες» σχολίασε ο Θεόδωρος Καράογλου.

«Σε συνεννόηση με τον Δήμο Καλαμαριάς, καθώς βρίσκεται εντός των διοικητικών του ορίων και με τη διοίκηση του ΤΑΪΠΕΔ, το Κυβερνείο μπορεί και πρέπει να αποκτήσει ξανά ζωή, καθώς υπάρχει μια χρυσή ευκαιρία να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του και να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης που θα επιτρέψουν την αξιοποίηση του. Άλλωστε ο τρόπος υπάρχει και η ενδεδειγμένη μέθοδος εφαρμόζεται ήδη» κατέληξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Google προειδοποιεί δισεκατομμύρια χρήστες ότι ο Chrome μπορεί να έχει χακαριστεί

Κρήτη: Διάρρηξη με τρεις τραυματίες σε σπίτι στα Χανιά

FT: Ενεργειακοί κολοσσοί της ΕΕ υποκύπτουν και πληρώνουν το ρωσικό αέριο σε ρούβλια

Γενέθλια για το “Καλημέρα Ελλάδα”: 30 ολόκληρα χρόνια “στον αέρα” (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top