Θ. Καράογλου: Πληθαίνουν τα “όπλα” ενάντια στην πανδημία

Θ. Καράογλου: Πληθαίνουν τα “όπλα” ενάντια στην πανδημία

Τα επόμενα βήματα διαχείρισης του επιδημικού κύματος, τα δεδομένα που προκύπτουν από την ανάλυση των επιδημικών δεικτών, τα self tests που προσφέρουν σημαντική λύση για τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας και οι συμπληρωματικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για να απαλύνει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, ήταν ορισμένα από τα θέματα που συζήτησε ο Θεόδωρος Καράογλου με τους επικεφαλής των Δημοτικών Ενοτήτων Χαλκηδόνος και Κουφαλίων.

Ο κ. Καράογλου άκουσε τα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες και ιδίως εκείνα που άπτονται της αποτελεσματικής λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσαν για το τι μέλλει γενέσθαι με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, εξήγησε αναλυτικά και με παραδείγματα το κυβερνητικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα της πανδημίας και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, το οποίο ενισχύθηκε με επιπλέον πιστώσεις 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ απηύθυνε έκκληση στις μεγαλύτερες ηλικίες και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να σπεύσουν να εμβολιαστούν και να μην αμελούν μια ουσιαστική κίνηση αυτοπροστασίας. «Το τείχος ανοσίας πρέπει να ξεκινήσει από εκείνους που απειλούνται περισσότερο» ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά.

Μέσα από το διάλογο που πραγματοποιήθηκε ο βουλευτής της  Νέας Δημοκρατίας προέτρεψε τους συνομιλητές του να αυξήσουν το βαθμό προσοχής όσον αφορά στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, διευκρινίζοντας ότι τα self tests είναι ένα πολύτιμο εργαλείο και όχι η απάντηση της επιστήμης στον κορωνοϊό. «Η χρήση τους σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται χαλάρωση των μέτρων αυτοπροστασίας» σημείωσε.

Μετά το τέλος της επίσκεψης του στις δημοτικές ενότητες Κουφαλίων και Χαλκηδόνος, ο κ. Καράογλου τόνισε χαρακτηριστικά πως “πριν λίγο καιρό ο κ. Τσίπρας θεωρούσε ανέφικτο να φτάσουμε ως χώρα τους 25.000 εμβολιασμούς ημερησίως. Για μια ακόμα φορά η πραγματικότητα, με την οποία έχει πάρει διαζύγιο, τον διαψεύδει. Οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τους 55.000 καθημερινά, την ίδια στιγμή που “ανοίγουν” νέες πλατφόρμες για τις ηλικιακές ομάδες που μπορούν να εμβολιαστούν και η επιχείρηση “ελευθερία” βρίσκεται σε εξέλιξη με ταχείς ρυθμούς. Αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική του μιζέρια και στην εσωστρέφειά του.

Πλέον, με την προσθήκη των self  tests, πληθαίνουν τα όπλα που έχουμε στη φαρέτρα για να πολεμήσουμε την πανδημία. Κοιτάζουμε την επόμενη ημέρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία, ανοίγουμε σταδιακά την κοινωνία, παίρνουμε πίσω τις ζωές μας. Ημέρα με την ημέρα ξεριζώνουμε το φόβο και θωρακίζουμε υγειονομικά τους συμπατριώτες μας. Το δίλημμα δεν είναι καραντίνα ή κανονικότητα αλλά υπευθυνότητα ή υποτροπή».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ