Θέμα χρόνου η ανακοίνωση επίταξης γιατρών στο ΕΣΥ

Θέμα χρόνου η ανακοίνωση επίταξης γιατρών στο ΕΣΥ

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την ανακοίνωση της επίταξης υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, καθώς η πολύωρη τηλεδιάσκεψη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια με τους προέδρους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μέχρι το απόγευμα οι γιατροί που δήλωσαν έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη κατά της πανδημίας ήταν μόλις 57 από τους 200 που χρειάζεται το ΕΣΥ και ζήτησε πρόσφατα ο Βασίλης Κικίλιας.

Μάλιστα στην προσπάθεια συστράτευσης ο υπουργός Υγείας έκανε έκκληση προς τους γιατρούς θυμίζοντας την πρόταση της κυβέρνησης που μεταξύ άλλων προέβλεπε 6μηνες συμβάσεις (με δυνατότητα επέκτασης), αφορολόγητες αμοιβές ύψους 2.000 ευρώ και αμειβόμενες εφημερίες.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί φέρονται να ζητούν:

  • Κάλυψη αστικής ευθύνης
  • Ευελιξία εργασιακής σχέσης
  • Διεύρυνση ειδικοτήτων
  • Και τη δυνατότητα να μπουν και ειδικευόμενοι

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, η στάση των γιατρών έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου και την κυβέρνηση, ενώ όπως όλα δείχνουν η ανακοίνωση για την ανακοίνωση «επιστράτευσης» 150 γιατρών δεν θα γίνει απόψε, όμως αν δεν αλλάξει κάτι σημαντικά ενδεχομένως να γίνει κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας.

Δραματική έκκληση Πατούλη

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «στην επιστράτευση εμείς απαντάμε με συστράτευση. Ενωμένο το ιατρικό σώμα θα δώσει τη μάχη ενάντια στην πανδημία».

Συμπληρώνει δε, ότι «την κρίσιμη αυτή ώρα που η χώρα μας δίνει τη μάχη ενάντια στην πανδημία και εκατοντάδες συνάνθρωποί μας αγωνίζονται για τη ζωή τους, οφείλουμε να δείξουμε ομοψυχία και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στον φονικό ιό. Στην επιστράτευση εμείς απαντάμε με συστράτευση.

Μας χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας, οι ασθενείς και η πατρίδα. Δεν είναι η ώρα για οξύτητες, κριτική και εσωστρέφεια. Είναι η ώρα για συσπείρωση, ενάντια στον κοινό εχθρό. Ο απολογισμός και η απόδοση ευθυνών ανήκουν στην επόμενη ημέρα. Τώρα όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ