Θεμιστοκλέους: Πάνω από 550.000 οι εμβολιασμοί στη χώρα μας μέχρι στιγμής

Θεμιστοκλέους: Πάνω από 550.000 οι εμβολιασμοί στη χώρα μας μέχρι στιγμής

Πάνω από 550.000 οι εμβολιασμοί στη χώρα μας μέχρι στιγμής, ενώ  σήμερα, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, έγιναν πάνω από 25.000 εμβολιασμοί σήμερα, που είναι αριθμός ρεκόρ ανέφερε ξεκινώντας την ενημέρωση ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που σήμερα είχαν ραντεβού για να εμβολιαστούν προσήλθε στα κέντρα, υπογράμμισε και ανέφερε  ότι το ποσοστό ξεπέρασε το 90%.

Διευκρίνισε ότι όσα ραντεβού χάθηκαν θα κλειστούν εκ νέου είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.
Σήμερα ήταν και η πρώτη μέρα λειτουργίας των δύο μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων. Έγιναν πάνω από 1.400 εμβολιασμοί στην Αθήνα και πάνω από 600 στην Θεσσαλονίκη σήμερα. Σε πλήρη ανάπτυξη θα εμβολιάζονται 5.500 άτομα καθημερινά. Και στους δύο σταθμούς έχουμε δωρεάν πάρκινγκ. Στην Αθήνα είναι το πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου Avenue και στην Θεσσαλονίκη είναι το πάρκινγκ του χώρου της ΔΕΘ.

Όπως έκανε γνωστό, μέχρι σήμερα 235.000 ραντεβού στις ηλικίες 60-64 και 150.000 ραντεβού 75-79.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι σήμερα λειτούργησαν στη χώρα συνολικά 750 εμβολιαστικά κέντρα ενώ προβλήματα παρατηρήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας σε λίγα εμβολιαστικά κέντρα όπως αυτό στο Καπανδρίτι και το κέντρο στο Ολυμπιακό χωριό. Επίσης, ανέφερε ότι λόγω ακύρωσης πτήσεων δεν έγιναν παραδόσεις εμβολίων σήμερα στην Ικαρία και την Κεφαλλονιά και τα σημερινά ραντεβού επαναπρογραμματίσηκαν.

Εχουμε δύο μεγάλες κατηγορίες: νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, που θα γίνουν αμέσως μετά και εντός του Μαρτίου που είναι περίπου 175.000 άτομα τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους σε συνέχεια των όσων ανακοίνωσε νωρίτερα η κ. Θεοδωρίδου.

Για τη δεύτερη ομάδα θα γίνει προτεραιοποίηση με βάση την ηλικία αμέσως μετά τους 60-64.

Δεχόμαστε πάρα πολλα αιτήματα από πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν. Θα κάνουμε το παν με βάση τη διαθεσιμότητα των εμβολίων ώστε να εμβολιάσουμε τους πολίτες που έχουν την περισσότερη ανάγκη ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεμιστοκλέους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ