Θεμιστοκλέους: Στις 30/07 ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών

Θεμιστοκλέους: Στις 30/07 ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών

Στις 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών, όπως γνωστοποίησε νωρίτερα στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι τα ραντεβού για τα παιδιά μπορούν να τα κλείσουν οι γονείς τους μέσω της πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς taxisnet, στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία. Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Εμβόλια Moderna και Pfizer για τα παιδιά

Μάλιστα, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε πως τα παιδιά ως πηγές διασποράς του ιού ειναι και τα αίτια των επιδημικών εξάρσεων στα σχολεία και αυτό εμποδίζει την διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία αλλα και τις δραστηριότητες που είναι απαραίτητες σ’ αυτή την ηλικία. «Οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μετάλλαξεις και κατά συνέπεια σε μείωση της αποτελεσματικότητας», σημείωσε.

«Τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna (Spikevax) έχουν λάβει έγκριση από τον EMA για τους εμβολιασμούς παιδιών ηλικίας 12-15 ετών στην Ευρώπη των 27 και είναι ασφαλή και ανοσογόνα. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί υπέρ του εμβολιασμού όλων των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών για την προστασία της παιδικής ηλικίας, την απρόσκοπτη διαδικασία της εκπαίδευσης στα σχολεια και την προστασία του κοινωνικού συνόλου», τόνισε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ