Θεμιστοκλέους: 30/9 ανοίγει η πλατφόρμα για 3η δόση σε άνω των 60 και υγειονομικούς

Θεμιστοκλέους: 30/9 ανοίγει η πλατφόρμα για 3η δόση σε άνω των 60 και υγειονομικούς

Σε ένα διάστημα δέκα ημερών θα ανοίξει η πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για άτομα άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς που έχουν εμβολιαστεί πριν από έξι ή οκτώ μήνες, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος «Ελευθερία» στην Ελλάδα.

«Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 20.000 εμβολιασμοί και η ημέρα αναμένεται να κλείσει περίπου με 30.000 εμβολιασμούς. Πριν από λίγο ξεπεράσαμε τους 11.900.000 εμβολιασμούς, ενώ το 60,6% του γενικού πληθυσμού και το 70% του ενήλικου πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση», ανέφερε αρχικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

Και πρόσθεσε ότι «η αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική, άρα ο εμβολιασμός θεωρείται ολοκληρωμένος αν έχουν γίνει και οι δύο δόσεις ή η μία δόση με το μονοδοσικό εμβόλιο. Ωστόσο, αποτελεί ισχυρή σύσταση για να ενισχυθεί η προστασία. Η λίστα με τους δικαιούχους της τρίτης δόσης, μόλις παρέλθει το εξάμηνο από την ημερομηνία της δεύτερης δόσης θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει στις 30 Σεπτεμβρίου».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ