Θεοχάρης: Αυξάνονται οι διασυνδέσεις POS με ταμειακές- Success story η ΔΟΥ Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεοχάρης: Αυξάνονται οι διασυνδέσεις POS με ταμειακές- Success story η ΔΟΥ Καλαμαριάς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε -κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη σήμερα, Τρίτη (20/2)- ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης για το νέο κτίριο του ΣΔΟΕ, τη ΔΟΥ Καλαμαριάς, αλλά και για την επικοινωνία που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και οικονομικών φορέων της πόλης.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Αρχικά ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης επισκέφτηκε το νέο κτίριο του ΣΔΟΕ και μετά κατευθύνθηκε προς τη ΔΟΥ Καλαμαριάς.

Έπειτα, το μεσημέρι συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο και μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, όπου συζήτησαν ζητήματα που αφορούν τις επιχειρήσεις και την αγορά της πόλης.

Αυξάνονται οι συνδέσεις POS σε ταμειακές μηχανές

«Το έργο των POS όπως τόνισε και ο Υπουργός είτε βρέξει είτε χιονίσει θα ολοκληρωθεί. Κάνουμε αλλεπάλληλες συσκέψεις και για τα θέματα της αγοράς, αλλά και για ειδικότερα θέματα, όπως ΣΔΟΕ, ΑΑΔΕ και των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη. Παίρνουμε μια πολύ καθαρή και ειλικρινή εικόνα από την αγορά και όπως προαναφέρθηκε τα προβλήματα είναι υπαρκτά, αλλά και οι λύσεις είναι εδώ» σημείωσε στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Στη συνέχεια, ο ίδιος τόνισε ότι η απόφαση για τα POS αναφέρει την 27/2 ως καταληκτική ημερομηνία και πως ο αριθμός των ταμειακών που συνδέονται το τελευταίο διάστημα είναι μεγάλος. «Θα εξετάσουμε τι άλλο χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει ολοκλήρωση της διαδικασίας στο ορατό μέλλον».

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε και στα πρόστιμα που επεκτείνονται με τη διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή. «Επεκτείνεται όχι μόνο στο επίπεδο των τελικών χρηστών, δηλαδή αυτών που έχουν τα μαγαζιά και την ταμειακή μηχανή με το POS, αλλά και όλης της αλυσίδας, ώστε να συμμορφωθούν και να παίξουν τον δικό τους ρόλο στην αγορά».

Επιπλέον, τονίστηκε ότι η Κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο κάποιας παράτασης, από την ώρα που δεν υπάρχουν όλα τα δεδομένα καταγεγραμμένα.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για έκτακτο επίδομα Πάσχα δίχως στοιχεία

Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης μίλησε και για το έκτακτο επίδομα Πάσχα, τονίζοντας ότι «πρέπει να μιλάμε και να εξαγγέλλουμε πράγματα, τα οποία είναι στέρεα. Είναι παρά πολύ νωρίς, διότι όταν έχεις μόνο έναν μήνα Προϋπολογισμού δεν είναι εφικτό να συζητήσεις εάν έχει περιθώρια για περαιτέρω ενίσχυση των ευάλωτων. Είμαστε σε ένα έτος δημοσιονομικής προσαρμογής. Το 1,1 δισεκατομμύρια που πέτυχε η χώρα πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να το κάνει 2,1 δισεκατομμύρια. Αυτό είναι μια δύσκολη δουλειά».

«Έχουμε «δρόμο» για να μιλήσουμε για νέα επικαιροποίηση των αντικειμενικών αξιών»

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο κ. Θεοχάρης τοποθετήθηκε και για το ζήτημα των αντικειμενικών αξιών, σημειώνοντας ότι θα προχωρήσει η επέκταση του αντικειμενικού συστήματος σε περιοχές, οι οποίες υπάρχουν οικισμοί, όπου θα υπάρχουν τιμές ζώνης. «Έχουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες, οι οποίες είναι προτεραιότητα μας, ώστε να μιλήσουμε μετά για νέα επικαιροποίηση των αντικειμενικών αξιών».

Success story η ΔΟΥ Καλαμαριάς – Πανέμορφο το νέο κτίριο του ΣΔΟΕ

Όσον αφορά τις υπηρεσίες που επισκέφτηκε ο Χάρης Θεοχάρης στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι υπήρξε μια πολύ καλή εικόνα σε σχέση με την εξυπηρέτηση και ότι η πόλη έχει πετύχει πολλούς από τους στόχους που είχαν τεθεί. « Η ΔΟΥ Καλαμαριάς είναι ένα μεγάλο success story, παρότι ήταν μια δύσκολη ΔΟΥ με προβλήματα. Ωστόσο, είναι πια από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ίσως μια από τις καλύτερες εφορίες σε σχέση με το αντικείμενο που ασχολείται».

Τέλος, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που πραγματοποίησε με Συνδικαλιστικά Όργανα και εργαζόμενους τα μηνύματα ήταν ενθαρρυντικά. «Ζητήματα πόρων, μέσων και προσωπικού, τα οποία τέθηκαν, είμαστε διατεθειμένοι να τα βελτιώσουμε. Επίσης, είναι ευχάριστο που επισκέφτηκα για πρώτη φορά το νέο κτίριο του ΣΔΟΕ, ωστόσο η δουλειά τους είναι έξω στο “πεδίο” και όχι μέσα, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι ελεγκτές θα είναι καθημερινά έξω για να φέρνουν αποτελέσματα για το δημόσιο συμφέρον», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί, ότι , στις 16:30 μ.μ. θα συναντηθεί στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τον δήμαρχο, Στέλιο Αγγελούδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην Κοζάνη το 1ο Συνέδριο «Καινοτομία και Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχειρηματικότητα»

ΑΠΘ: Εισαγγελική έρευνα για τη νέα κατάληψη της Νομικής

«Θετικές ειδήσεις για τη δικαιοσύνη» στη συνάντηση του Διαμαντή Γκολιδάκη με τον Γιώργο Φλωρίδη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top