Θεοχάρης: Το άνοιγμα του τουρισμού δεν εισάγει κίνδυνο-Και με rapid test οι επισκέπτες

Θεοχάρης: Το άνοιγμα του τουρισμού δεν εισάγει κίνδυνο-Και με rapid test οι επισκέπτες

Στη σημασία του τουρισμού για τη Βόρειο Ελλάδα, η οποία, όπως είπε αναγνωρίζεται από το υπουργείο Τουρισμού αλλά και στη δυνατότητα που θα έχουν οι επισκέπτες από το εξωτερικό να έρχονται στη χώρα μας με αρνητικό τεστ αντιγόνου, αναφέρθηκε ο Χάρης Θεοχάρης μετά το τέλος της συνάντησης που πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Αυτός είναι και ο λόγος, όπως είπε χαρακτηριστικά, που επέλεξε να ξεκινήσει έναν “μαραθώνιο” επαφών από τις χώρες οι οποίες “τροφοδοτούν” τη Βόρειο Ελλάδα, όπως είναι η Ρουμανία, η Σερβία, η Πολωνία, η Ρωσία, κ.α.

Ο υπουργός Τουρισμού, τόνισε, ότι φέτος η χώρα μας έχει αξιοποιήσει ακόμα περισσότερα εργαλεία που έχει στα χέρια της σε σχέση με πέρυσι και υπήρχε η δυνατότητα να ανοίξουν περισσότερες πύλες, ενώ έδωσε ιδιαίτερη βάση στο ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός. “Από τους ελέγχους που κάνουμε ειδικά στα χερσαία σύνορα, έχουμε θετικότητα, 5/1000. Είναι μια πολύ μικρή θετικότητα και, πάντως, πολύ μικρότερη και από την υπόλοιπη χώρα μας. Άρα το άνοιγμα του τουρισμού δεν εισάγει κίνδυνο, είναι πολύ καλά μελετημένο το σχέδιο, αλλά κυρίως, πολύ καλά υλοποιημένο”, τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Ο ίδιος, επισήμανε στη συνέχεια, ότι πρέπει να διατηρήσουμε το μήνυμα της τήρησης των μέτρων και του εμβολιασμού, τονίζοντας, ότι το γεγονός του εμβολιασμού και της προθυμίας μας, θα είναι το μεγάλο μας εργαλείο.” Θέλουμε να έχουμε τις λιγότερο δυνατές δυσκολίες για να έρθει κάποιος και να φύγει”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι τις επόμενες μέρες η υγειονομική επιτροπή άναψε το “πράσινο φως” για να χρησιμοποιηθούν και τα τεστ αντιγόνου, κάτι το οποίο θα μειώσει, όπως παραδέχθηκε ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο είναι το κόστος του PCR τεστ πριν έρθει κάποιος από το εξωτερικό στη χώρα μας και ιδιαίτερα από τα Βαλκάνια που σε σχέση με τους μισθούς το κόστος ήταν δυσανάλογο.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε: «Υποδέχτηκα σήμερα τον υπουργό Τουρισμού και καλό φίλο, Χάρη Θεοχάρη, με τον οποίον συζητήσαμε μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται προφανώς με την τουριστική περίοδο που έχει ξεκινήσει κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και φέτος. Εμείς, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία και με τους φορείς του τουρισμού στην περιοχή μας φροντίσαμε να λύσουμε προβλήματα και ζητήματα τα οποία έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας πάντα σε καλή συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τον υπουργό, διότι η πραγματικότητα είναι ότι μπήκαμε σε μια τουριστική περίοδο δύσκολη.

Για εμάς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο τουρισμός είναι ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας. Μάλιστα τα τελευταία τρία χρόνια, η ΠΚΜ είναι πια η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα σε αφίξεις τουριστών. Και αυτό το μομέντουμ δεν πρόκειται και δεν θα αφήσουμε να χαθεί. Φέτος ο οδικός τουρισμός είναι αυτός που αποτελεί κλειδί για να πάει καλά ο κλάδος στην περιοχή μας. Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή, έχω ζητήσει από την κυβέρνηση να λάβει μέριμνα έτσι ώστε οι διασυνοριακοί σταθμοί μας να λειτουργήσουν σωστά.

Και το σωστά σημαίνει: Πρώτον, να λειτουργούν όλοι οι συνοριακοί σταθμοί 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Δεύτερον, να υπάρχει ειδική λωρίδα για τους εμβολιασμένους ώστε να μην καθυστερούν όσοι έχουν τα πιστοποιητικά από 1η Ιουλίου και μετά. Και τρίτον να αυξηθεί το προσωπικό του ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργούνται γρήγορα τεστ rapid ή άλλα για όσους δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα. Είναι πολύ σημαντικό να είναι απρόσκοπτη η είσοδος των τουριστών στη χώρα μας και στην περιοχή μας, ταυτόχρονα όμως και με ασφάλεια. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη που έγιναν πέρσι, να κρατήσουμε τα καλά και να προχωρήσουμε μπροστά.

Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με το υπουργείο Τουρισμού και με τα άλλα υπουργεία προκειμένου να αρθούν αυτά τα εμπόδια. Ταυτόχρονα ως Περιφέρεια, συζητήσαμε με τον υπουργό και προχωρήσαμε σε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων και του τουρισμού με μη επιστρεπτέα επιχορήγηση η οποία στήριξε πραγματικά τον κλάδο του τουρισμού ενώ ταυτόχρονα διασφαλίστηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Και είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους και κονδύλια από τη νέα προγραμματική περίοδο που ξεκινά με τη νέα χρονιά προκειμένου να στηρίξουμε τον τουρισμό».

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ