Θεοδωρίδου: Έσχατη λύση η εφαρμογή της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

Θεοδωρίδου: Έσχατη λύση η εφαρμογή της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

Αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού αναμένεται και για τους υγειονομικούς, όπως εκτίμησε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Πριν λίγες ημέρες η εθνική επιτροπή γνωμοδότησε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμών εργαζομένων σε μονάδες φροντίδες ηλικιωμένων στο πλαίσιο της στρατηγικής να οφειλούμε χωρίς να βλάπτουμε τους άλλους είπε και σημείωσε ότι η κλιμακούμενη πρωτοβουλία από την πλευρά της Πολιτείας περιλαμβάνει τρία στάδια: στοχευμένη ενημέρωση, μέτρα ενθάρρυνσης και αποθάρρυνσης για ορισμένα πράγματα και πρόβλεψη της υποχρεωτικότητας ως έσχατη λύση. Εξέφρασε την ελπίδα τα δύο πρώτα μέτρα να βοηθήσουν ώστε να μην χρειαστεί η εφαρμογή του τρίτου.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις αλλαγές που αποφασίζονται στα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού και υπογράμμισε οτι οι αλλαγές των μέτρων γίνονται με γνώμονα και του ατόμου και του συνόλου. «Η πανδημία έχει μια δυναμική εξέλιξη που υπαγορεύει μεταβολές μέτρων που λαμβάνονται, αλλά αυτό που πρέπει να υπογραμμιστεί γίνονται πάντα με γνώμονα το όφελος και την δημόσια υγεία» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στα ποσοστά εμβολιασμού των υγειονομικών. Το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 86% και το νοσηλευτικό προσωπικό σε ποσοστό 69%. Το λοιπό προσωπικό σε ποσοστό 66%. Στον ιδιωτικό τομέα οι μισθωτοί γιατροί έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 91%, οι νοσηλευτές σε ποσοστό 73% και το λοιπό προσωπικό σε ποσοστό 70%.

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ