Θεσ/νίκη: Αναβολή μαθήματος εξαιτίας αρνητή self test σε σχολείο της Θέρμης

Θεσ/νίκη: Αναβολή μαθήματος εξαιτίας αρνητή self test σε σχολείο της Θέρμης

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Λίγες μόνο ημέρες μετά τον αναβρασμό με τα self test στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, ένα νέο περιστατικό, αυτή τη φορά σε σχολείο της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ανέβαλε το μάθημα σε μια ολόκληρη τάξη, εξαιτίας άρνησης μαθητή να προσκομίσει βεβαίωση διενέργειας του αυτοδιαγνωστικού τεστ.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε στο 1ο Λύκειο Θέρμης, όταν ο διευθυντής του σχολικού συγκροτήματος -όπως ήταν υποχρεωμένος – ζήτησε να δει τις βεβαιώσεις των τεστ προκειμένου να επιτρέψει την είσοδο των παιδιών στις αίθουσες ώστε να ξεκινήσει το μάθημα.

Όταν ο μαθητής ο οποίος συνοδευόταν από τον γονέα του, ανέφερε ότι δεν έχει κάνει το τεστ και ότι δεν έχει να προσκομίσει την βεβαίωση, τότε ο διευθυντής του αρνήθηκε την είσοδο του στην τάξη.

«Τελικά το παιδί με απειλητικές διαθέσεις, εισήλθε χωρίς άδεια με αποτέλεσμα να διακόψει το μάθημα, ενώ μαζί με τον γονέα του, ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον διευθυντή. Ο τελευταίος, άμεσα επικοινώνησε με τους αρμόδιους της περιφερειακής διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και εν συνεχεία κατόπιν εντολών που ακολούθησε, κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, όπου υπεβλήθησαν και οι σχετικές μηνύσεις. Από εκεί και πέρα, μοιραίο ήταν να μη γίνει μάθημα στη συγκεκριμένη τάξη, αν και μετά το περιστατικό επήλθε ηρεμία στο σχολείο» τόνισε χαρακτηριστικά στο GRTimes για το περιστατικό ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θέρμης, Στυλιανός Αποστόλου.

Την ίδια ώρα, από το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης σε συνεννόηση με τον αρμόδιο εισαγγελέα διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό.

Να σημειωθεί ότι παρόμοια υπόθεση σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα και στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου με μητέρα μαθητή που αρνήθηκε να υποβληθεί σε self test να συλλαμβάνεται από τις αρχές μετά από εισαγγελική παραγγελία επειδή είχε αναρτημένο «εμπρηστικό» κείμενο στη σελίδα της στο Facebook. Η συγκεκριμένη δίκη αναβλήθηκε για τις 27 Απριλίου. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ