Θεσ/νίκη: Απίστευτη αυθαιρεσία απέναντι από τον Λευκό Πύργο! (ΦΩΤΟ)

Θεσ/νίκη: Απίστευτη αυθαιρεσία απέναντι από τον Λευκό Πύργο! (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Με ένα απίστευτο περιστατικό αυθαίρετων εργασιών το οποίο σημειώθηκε σε πάρκο ακριβώς απέναντι από τον Λευκό Πύργο (!), ήρθαν αντιμέτωποι τόσο τα μέλη του Σωματείου Φίλων του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όσο και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Βιώσιμης Κινητικότητας, μαζί με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο αρμόδιο για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρη Δαγκλή.

Συγκεκριμένα, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες προχώρησε σε εργασίες μέσα στη νύχτα στο ιστορικό πάρκο του Λευκού Πύργου επί της οδού Νικηφόρου Φωκά. Οι εργάτες παρεμβαίνοντας στον χώρο πρασίνου, άνοιξαν τεράστιες τρύπες μέσα στο πάρκο, έκοψαν δέντρα και έριξαν τσιμέντο σε ένα πυκνόφυτο παρτέρι το οποίο ανήκει στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Τις πρώτες πρωινές ώρες δε, άρχισαν να τοποθετούν ειδικές κατασκευές προκριμένου να απεικονίσουν κάτι…που φέρνει σε αρχαίο ναό. Τους πρόλαβε ωστόσο η άμεση κινητοποίηση δήμου και αστυνομίας.

Μόλις έφευγε η αστυνομία συνέχιζαν τις εργασίες

Οι  εργασίες έγιναν αντιληπτές από τις βραδινές ώρες, έπειτα από αυτοψία του προέδρου του Σωματείου Φίλων του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Άκη Λαζάρου ο οποίος ειδοποίησε άμεσα τους υπευθύνους του δήμου Θεσσαλονίκης, ήτοι τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Σωκράτη Δημητριάδη αλλά και τον αρμόδιο για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρη Δαγκλή.

Από τις 8.15 το πρωί κλιμάκιο της αστυνομίας βρέθηκε επί τόπου στο σημείο επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη και ζήτησε από τους υπαλλήλους να σταματήσουν αμέσως τις εργασίες καθώς δεν έχει εκδοθεί καμία σχετική άδεια ώστε να προχωρήσουν σε αυτές. Οι εργάτες σταμάτησαν, όταν όμως το κλιμάκιο αποχώρησε, εκείνοι συνέχισαν και πάλι. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές, με αποτέλεσμα να κινηθεί τελικά η αυτόφωρη διαδικασία.

Δημητριάδης: Το πρωί τρίβαμε τα μάτια μας μήπως δεν είναι αλήθεια

«Έκαναν μεγάλες τρύπες μέσα στο πάρκο, διέλυσαν ένα παρτέρι που είχε φυτά για να ρίξουν τσιμέντο και να στηρίξουν κακόγουστες κατασκευές και δεν έχει εκδοθεί καμία άδεια για αυτό από την πλευρά του. Κάποια στιγμή έστειλαν ένα αίτημα για να υιοθετήσουν τον χώρο ώστε να φυτέψουν λουλούδια, ζητήσαμε μια μελέτη για το τι σκοπεύουν να κάνουν και δεν μας έστειλαν πίσω τίποτα. Και χθες το βράδυ ξεκίνησαν να «βανδαλίζουν» τον χώρο και να στήνουν αρχαίους κίονες από φελιζόλ, δύο βήματα από τον Λευκό Πύργο. Δηλαδή μιλάμε για θρασύτητα. Ξέχωρα από αυτό μετά την ενημέρωση που έγινε και αφού τους ζητήσαμε να σταματήσουν τις εργασίες, εκείνοι μόλις έφευγε το κλιμάκιο της Αστυνομίας συνέχιζαν κανονικά με αποτέλεσμα να κινηθεί τελικά η αυτόφωρη διαδικασία» αναφέρει στο GRTimes, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης.

«Εναντίον τους προφανώς και θα ασκηθεί δίωξη για διακεκριμένη φθορά δημόσιας περιουσίας, ξέχωρα από τα πρόστιμα που θα επιβληθούν για εργασίες χωρίς να έχει δοθεί άδεια από τον δήμο. Θα γίνουν οι απαραίτητοι υπολογισμοί, θα προσμετρηθεί το μέγεθος της αυθαιρεσίας και θα δούμε» προσθέτει.

«Το είδα χθες το βράδυ και στην αρχή νόμιζα πως επρόκειτο για έργα της ΕΥΑΘ. Όταν πλησίασα και είδα τις μεγάλες τρύπες και τα τσιμέντα στο παρτέρι, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα προχωρούσαν σε μια τέτοια αυθαιρεσία. Οπουδήποτε και να γινόταν αυτά, θα έκανα το ίδιο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το ιστορικό πάρκο απέναντι από τον Λευκό Πύργο» σημείωσε στο GRTimes, ο πρόεδρος του Σωματείου Φίλων του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Άκης Λαζάρου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top