Θεσ/νίκη-ΔΕΔΔΗΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους νεκρούς στην Εύβοια (ΦΩΤΟ)

Θεσ/νίκη-ΔΕΔΔΗΕ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους νεκρούς στην Εύβοια (ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ Κεντρικής Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν σήμερα (16/4) μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου,  με αφορμή τον ακαριαίο θάνατο των τριών εργατών και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη, στις αρχές του μήνα στην Εύβοια κατά τη διάρκεια εργασιών για την υπογειοποίηση του δικτύου.

Όπως αναφέρουν στο κείμενο ενημέρωσης που μοίρασαν οι διαδηλωτές σε διερχόμενους του σημείου, «τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων πάνε περίπατο, ειδικά σε επικίνδυνες εργασίες σαν τη συγκεκριμένη, αφήνοντας έκθετους σε οποιοδήποτε κίνδυνο ανθρώπους της τάξης μας. Όλα τα παραπάνω υποστηρίζονται από τη διαρκή αντεργατική πολιτική του κράτους τα τελευταία χρόνια. Ξέρουμε καλά ότι όταν τα αφεντικά αρνούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη ακόμα και για τη διαφύλαξη της ζωής των εργαζομένων και η εργασία διαρκώς εντατικοποιείται, για κάθε θάνατο ή τραυματισμό εν ώρα εργασίας, υπάρχει δόλος».

Να σημειωθεί ότι στο σημείο, πετάχτηκαν τρικάκια από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης με αιτήματα των διαδηλωτών όπως «κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα» και «να υψώσουμε αναχώματα κόντρα στην υποτίμηση των ζωών μας», ενώ απλώθηκε και πανό στο οποίο αναγράφονταν η φράση «κάθε εβδομάδα 3 νεκροί εργάτες, κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες».

Επίσης στο σημείο τοποθετήθηκε μεγαφωνική εγκατάσταση μέσω της οποίας εκφωνήθηκε το κείμενο το οποίο μοιράστηκε και στον κόσμο.

Τραγική ειρωνεία, αποτέλεσε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, έγινε γνωστό ότι δύο εργαζόμενοι στον ατμοηλεκτρικό σταθμό Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, έχασαν τη ζωή τους πέφτοντας από μεγάλο ύψος του πύργου ψύξεως της μονάδας 5.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ