Θεσ/νίκη: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και γονέων για το νέο νομοσχέδιο(ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσ/νίκη: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και γονέων για το νέο νομοσχέδιο(ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, της ΕΛΜΕ και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Η διαμαρτυρία γίνεται με αφορμή τον νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ενώ ζητούν την συνολική αναβάθμιση των σχολείων και των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της κυβέρνησης σχετικά με τους μόνιμους διορισμούς 11.700 εκπαιδευτικών, τονίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετοί και πως η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει ξανά με μεγάλα κενά.

“Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ δεν είναι απλά εκτός πραγματικότητας. Επιλέγουν να συνεχίσουν στον δρόμο της υλοποίησης μιας πολιτικής που έχει απορριφθεί συντριπτικά από τον εκπαιδευτικό κόσμο. Ακόμη και σε αυτή τη συγκυρία, μετά από όσα έχουν τραβήξει γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, το υπουργείο, συνεχίζει να δίνει καταστροφικά χτυπήματα στην εκπαίδευση, αδιαφορώντας για τη μορφωτική, ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μαθητές, αδιαφορώντας για το ότι, εδώ και δυο χρόνια σχεδόν, οι γονείς είναι στα όριά τους”, αναφέρει η Ομοσπονδία, επισημαίνοντας ότι “Ως γονείς γνωρίζουμε καλά ότι πίσω από την «αποκέντρωση» και την «αυτονομία» κρύβεται η υποχρηματοδότηση που ουσιαστικά θα παραχωρεί τις υποδομές του κάθε σχολείου στους επιχειρηματίες για να «εξοικονομεί» πόρους, απαλλάσσοντας το κράτος από την υποχρέωση της χρηματοδότησης, της στελέχωσης, της επιμόρφωσης”.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων & Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονας, το μέλος του Δ.Σ. της 4ης ΕΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ Ελένη Μαυροπούλου και η Ηλέκτρα Παριντα από την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Θεσσαλονίκη:

Σημειώνεται ότι οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν σύντομη πορεία στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top