Θεσ/νίκη: Ελεύθεροι για την προώθηση ανηλίκων σε επαιτεία

Θεσ/νίκη: Ελεύθεροι για την προώθηση ανηλίκων σε επαιτεία

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν 6 Βούλγαροι Ρομά, οι οποίοι φέρονται ότι υποχρέωναν  τα παιδιά τους να ζητιανεύουν για να αποκομίζουν οι ίδιοι χρήματα, στη Θεσσαλονίκη. Κατά τις αρχές  προέβαιναν στην  εργασιακή εκμετάλλευση των  ανηλίκων και έκθεση της σωματικής τους ακεραιότητας σε κίνδυνο.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης 

Στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν ότι η οικονομική τους θέση ήταν τέτοια που αναγκάζονταν να επαιτούν για να μπορούν να επιβιώνουν.  Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.

Συνελήφθησαν από  αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  δύο ζευγάρια εκ των συλληφθέντων, εξανάγκαζαν, κατά περίπτωση και καθημερινά σε επαιτεία τα ανήλικα παιδιά τους ή τα άφηναν για τον ίδιο λόγο υπό την εποπτεία και σε κάποιες περιπτώσεις τα παρέδιδαν στους υπόλοιπους συνεργούς τους.

Οι συλληφθέντες υποχρέωναν τα ανήλικα παιδιά να επαιτούν για πολλές ώρες, δεν φοιτούσαν σε σχολείο, ενώ δεν σιτίζονταν σωστά. Σύμφωνα με την αστυνομία τα χρήματα που αποκόμιζαν τα ξόδευαν σε καζίνο και σε ταβέρνες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ