Θεσ/νίκη: Ένα ποτάμι αλληλεγγύης και συμπαράστασης για τον Piero

Θεσ/νίκη: Ένα ποτάμι αλληλεγγύης και συμπαράστασης για τον Piero

Για όσους γνώριζαν την προσωπικότητα και την κοινωνική του εμβέλεια, δεν αποτέλεσε έκπληξη το “τσουνάμι” αγάπης, υποστήριξης και αλληλεγγύης που σηκώθηκε στις δύσκολες στιγμές που βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει ο “βασιλιάς” της νυχτερινής Θεσσαλονίκης στα 80s, Πέτρος Παπαϊωάννου. Ο Piero όμως, δεν είναι πια μόνος.

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης 

Από το μεσημέρι της Τρίτης, κάτι φάνηκε να αλλάζει. Δεκάδες άνθρωποι που τον γνώριζαν έσπευσαν κοντά του. Απλοί πολίτες που συγκινήθηκαν με την ιστορία του, παλιοί djs που τον είδαν να μεγαλουργεί την εποχή της δόξας, φίλοι που ως έφηβοι διασκέδασαν στα μαγαζιά του, πλήθος πολιτικών και φορέων που ευαισθητοποιήθηκαν και φρόντισαν να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε ο Piero να μεταφερθεί στη δομή φιλοξενίας που επιθυμεί, συνέθεσαν ένα σπάνιο «παζλ» αγάπης.

Όλοι τους με διακριτικότητα και απόλυτο σεβασμό απέναντι στο πρόβλημα του Πέτρου Παπαϊωάννου. Με την ίδια αξιοπρέπεια που το αντιμετωπίζει και ο ίδιος.

Άμεση και η ανταπόκριση του δήμου Θεσσαλονίκης ο οποίος προσέφερε την υποστήριξή του στο πρόβλημα του Piero. Κοινωνική λειτουργός και οικογενειακές βοηθοί τον επισκέφθηκαν σήμερα, για να τον υποστηρίξουν σε μια σειρά θεμάτων καθώς επίσης και για να φροντίσουν ζητήματα καθαριότητας και υγιεινής στο διαμέρισμα όπου διαμένει.

Μάλιστα, η είδηση για τις συνθήκες στις οποίες ζει σήμερα ο Piero έφτασε μέχρι το κτίριο του Διοικητηρίου και προεκλήθη και το έμπρακτο ενδιαφέρον του Υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης).

Πράγματι, οι πληροφορίες του GRTimes αναφέρουν, ότι το διαμέρισμα του Πέτρου Παπαϊωάννου έχει καθαριστεί, νοσηλευτές έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να μεταβεί στη δομή του Αγίου Παντελεήμονα, φίλοι τον έχουν επισκεφθεί για να του συμπαρασταθούν με όποιον τρόπο μπορούν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να μεταφερθεί εντός της επόμενης εβδομάδας στη δομή του Αγίου Παντελεήμονα.

Την ίδια στιγμή δεκάδες απλοί άνθρωποι, προσωπικοί φίλοι του Πέτρου Παπαϊωάννου, επιχειρηματίες που συνεργάστηκαν μαζί του κατά το παρελθόν και που δεν γνώριζαν το πρόβλημα, κατέκλυσαν το τηλεφωνικό κέντρο του GRTimes και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ιστοσελίδας, προκειμένου να μάθουν πληροφορίες και να σπεύσουν στο πλευρό του.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας που έκαναν πράξη τα λόγια του κινέζου πολιτικού Σου Γιατ Σεν: «Ηθική, αγάπη, αδελφοσύνη, δικαιοσύνη, όλα αυτά εκφράζουν την κοινωνική αλληλεγγύη. Η ανθρωπότητα αναπτύσσεται και προοδεύει, στηριγμένη μόνο σε αυτές τις αρχές. Διαφορετικά χάνεται».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ