Θεσ/νίκη: Κινητοποίηση εργατικών σωματείων για την ενίσχυση του ΕΣΥ (ΦΩΤΟ)

Θεσ/νίκη: Κινητοποίηση εργατικών σωματείων για την ενίσχυση του ΕΣΥ (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα στο άγαλμα Βενιζέλου της Θεσσαλονίκης, συγκέντρωση που πραγματοποιούν εργατικά σωματεία και εκπαιδευτικοί, διεκδικώντας τη λήψη επιπλέον μέτρων για τον κορωνοϊό, τόσο από το εθνικό σύστημα υγείας όσο και από τις εργοδοσίες στις επιχειρήσεις.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης

Ξεκίνησε μόλις τώρα πορεία από την οδό Εγνατία με κατεύθυνση ανατολικά και μέσω των οδών Αγίας Σοφίας,  Τσιμισκή, Αριστοτέλους θα επιστρέψει στο άγαλμα Βενιζέλου.

Οι διαδηλωτές προανήγγειλαν πως αύριο θα πραγματοποιήσουν για τους ίδιους λόγους συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Μεταξύ των αιτημάτων τους είναι και η λήψη επιπλέον μέτρων για τα σχολεία ώστε αυτά να λειτουργήσουν από το Σεπτέμβριο με ασφάλεια, αλλά και η βελτίωση στις συγκοινωνίες.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να ρίξει το βάρος της ευθύνης της διασποράς στους ίδιους τους εργαζόμενους, στη νεολαία. Όμως οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, αφού εδώ και μήνες δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και συνολικά της προστασίας του λαού, αφού αυτά δε χωράνε στην πολιτική στήριξης του κεφαλαίου», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσαν για τη αποψινή κινητοποίηση.

Νέα ενημέρωση 21.15: Η πορεία ολοκληρώθηκε και οι δρόμοι άνοιξαν για την κυκλοφορία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ