Θεσ/νίκη: Κλείνει για ένα χρόνο κομμάτι της Βενιζέλου λόγω…Μετρό

Θεσ/νίκη: Κλείνει για ένα χρόνο κομμάτι της Βενιζέλου λόγω…Μετρό

Από την Τρίτη (27/7) και για έναν ολόκληρο χρόνο αναμένεται να κλείσει κομμάτι της οδού Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να κατασκευαστεί η πύλη εισόδου στον σταθμό του Μετρό.

Στο πλαίσιο αυτό με ανακοίνωση που εκδόθηκε έγιναν γνωστές και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύσουν για το επόμενο έτος στο συγκεκριμένο κομμάτι της πόλης, ενώ η Αττικό Μετρό σημειώνει πως «θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση των εργασιών ώστε η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου να αποδοθεί σε κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή της εισόδου του σταθμού ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ που γειτνιάζει με το τέμενος Χαμζά-Μπέη (Αλκαζάρ) θα εφαρμοσθούν από την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  1. Διακόπτεται η κυκλοφορία στο βόρειο τμήμα της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, από τη συμβολή της με την οδό Εγνατία έως το ύψος της συμβολής με την οδό Χρήστου Βαμβακά.
  2. Η κυκλοφορία του βορείου κλάδου της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου αποκαθίσταται μέσω της οδού Αντιγονιδών. Εναλλακτικά ως παρακάμψεις θα λειτουργήσουν οι οδοί Χαλκέων και Συγγρού.
  3. Μετατοπίζεται νοτιότερα ο άξονας της οδού Εγνατία σε όλο το εύρος της εργοταξιακής κατάληψης.
  4. Συνεχίζουν να ισχύουν όλες οι λοιπές υφιστάμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της κατασκευής του σταθμού ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Τροχαίας η ισχύς των παραπάνω ρυθμίσεων είναι 12 μήνες. Η Αττικό Μετρό θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση των εργασιών ώστε η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου να αποδοθεί σε κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών, τα συνεργεία της αναδόχου κοινοπραξίας θα είναι στη διάθεση των περιοίκων και των παρακείμενων επιχειρήσεων για την εξυπηρέτηση τους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ