Θεσ/νίκη-Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία – Διψήφιες σε όλα

Θεσ/νίκη-Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία – Διψήφιες σε όλα

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Παρά το γεγονός ότι η πίεση που ασκείται μέχρι στιγμής στα δημόσια νοσοκομεία -σε σχέση με τα κρούσματα του κορωνοϊού-  είναι αντιμετωπίσιμη, το τελευταίο διάστημα καταγράφεται εκθετική αύξηση των εισαγωγών η οποία χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσαν στο GRTimes, γιατροί των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό των εισαγωγών αυτών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι γιατροί,  είναι ότι αφορούν κυρίως νέους ανθρώπους οι οποίοι είτε δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου, είτε δεν έχουν λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Ενδεικτικό της κατάστασης δε, είναι το στοιχείο που παρέθεσε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος έκανε λόγο για νοσηλεία ατόμων ηλικίας μέχρι και 18 ετών.

Σ’ ότι αφορά γενικότερα της νοσηλείες στο εν λόγω νοσοκομείο σημείωσε ότι στη χθεσινή εφημερία καταγράφηκαν 16 εισαγωγές, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα έφτασαν τις 10.

«Έχουμε μια εκθετική αύξηση των εισαγωγών στο νοσοκομείο, η οποία δεν πιέζει αφόρητα το σύστημα, αλλά αν συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς σύντομα θα έχουμε πρόβλημα. Οφείλουμε και πρέπει να προσέχουμε, ο ιός είναι εδώ και τίποτα δεν έχει τελειώσει» τόνισε στο GRTimes, ο κ. Καπραβέλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται οι αριθμοί των εισαγωγών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το οποίο εφημερεύει σήμερα στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν να αφορουν τις προηγούμενες ημέρες.

«Έχουμε 4 διασωληνωμένους και περισσότερες από 20 εισαγωγές το τελευταίο διάστημα» ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός, ο οποίος πρόσθεσε ότι «τουλάχιστον η αύξηση στο σύνολο των κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά βάσει της επιδημιολογικής εικόνας, δεν αποτυπώνεται σε μορφή πίεσης προς τα δημόσια νοσοκομεία. Βεβαίως εάν συνεχίσουμε έτσι, τότε κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει».

Τι συμβαίνει σε Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο 

Των κώδωνα του κινδύνου και της προσοχής από όλους έκρουσε μέσω των στοιχείων που παρέθεσε στο GRTimes o Α’ Επιμελητής του Γενικού Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Χρήστος Παπαστεργίου.

«Θα σημειώσω ότι στην εφημερία που είχε το νοσοκομείο στις 9 Ιουλίου, είχαμε μια μόλις εισαγωγή και στο σύνολο 7 νοσηλευόμενους. Στην τελευταία εφημερία που είχαμε την περασμένη Κυριακή (25/7) είχαμε 12 εισαγωγές και στο σύνολο 22 νοσηλευόμενους. Φανταστείτε τώρα, ότι από αυτούς τους 22, το περίπου 40% είναι ηλικίας κάτω των 50 ετών, μερικώς ή πλήρως ανεμβολίαστων» σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου.

«Έχουμε μια αύξηση σε διψήφιο αριθμό εισαγωγών, που δεν συνιστά ακόμη πίεση για εμάς, αλλά φαίνεται πως αν δεν προσέξουμε, τότε δεν θα αργήσουμε να επιστρέψουμε στα επίπεδα του Νοεμβρίου» σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Τέλος και στο Ιπποκράτειο η εικόνα δεν είναι διαφορετική με τις εισαγωγές να παρουσιάζουν αύξηση. Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΕΝΙΘ, μέλος του ΔΣ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου και επιμελητής Α’ του κλάδου των ιατρών του ΕΣΥ, Γιάννης Κούτρας στο GRTimes «την περασμένη εβδομάδα στις εφημερίες ο αριθμός των εισαγωγών ήταν μονοψήφιος, δεχθήκαμε λιγότερους από δέκα. Αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα στην εφημερία της Δευτέρας που μας πέρασε (26/7), ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε κάτι λιγότερο από 20 εισαγωγές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ