Θεσ/νίκη: Ολοκληρώνονται οι έλεγχοι για τις παράνομες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στο κέντρο

Θεσ/νίκη: Ολοκληρώνονται οι έλεγχοι για τις παράνομες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στο κέντρο

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία ελέγχων, από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Κ.Μ, για τις παράνομες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που έχουν τοποθετήσει πολλές επιχειρήσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη αναμένεται να γίνουν αυτοψίες από κλιμάκια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στις επιχειρήσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι οποίες φέρονται να εγκατέστησαν παράνομες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στο εξωτερικό τους, καταγγελία που είχε κάνει στο GRTimes, ο Πρόεδρος του Σωματείου Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, Άκης Λαζάρου.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης, παρά το γεγονός ότι δεν είχε κατατεθεί το σχετικό παράβολο των 100 ευρώ – που σύμφωνα με τον νόμο πρέπει πάντοτε να συνοδεύει τις καταγγελίες – κινήθηκε αυτεπάγγελτα και άμεσα, έτσι ώστε να εξασφαλίσει από τον Δήμο Θεσσαλονίκης (που αδειοδοτεί τις επιχειρήσεις) τα ακριβή στοιχεία των επιχειρήσεων και των νόμιμων εκπροσώπων τους και στη συνέχεια από τον ΔΕΔΔΗΕ τα ηλεκτρολογικά τους σχέδια, ώστε στη συνέχεια να κάνει την αυτοψία. Έως και την Παρασκευή, ο ΔΕΔΔΗΕ είχε διαθέσει τα ηλεκτρολογικά σχέδια των 7 από τις 11 επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σε περίπτωση που την Τετάρτη, επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες, η υπηρεσία θα ενημερώσει τις επιχειρήσεις αλλά και τον ΔΕΔΔΗΕ και εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση, η ηλεκτροδότηση θα διακοπεί.

“Το παράβολο επιβάλλεται από τον νόμο”

Όπως ανέφεραν πηγές της Διεύθυνσης Ανάπτυξης στο GRTimes.gr, η υπηρεσία δεν μπορεί να κάνει διαρκώς ελέγχους, μήπως και υπάρχει κάποιο εκτεθειμένο καλώδιο ή πρίζα σε κάποιο σημείο. Ο κάθε επιχειρηματίας, από τον καταμετρητή του ΔΕΔΔΗΕ και μετά, έχει ο ίδιος την ευθύνη για την ασφάλεια της εγκατάστασης του.

Στην περίπτωση καταγγελίας, επισημαίνεται πως ο νόμος ορίζει ότι υποχρεωτικά πρέπει να συνοδεύεται από παράβολο 100 ευρώ το οποίο κατατίθεται σε τράπεζα και το οποίο σε περίπτωση που αυτή ευσταθεί, επιστρέφεται ολόκληρο. Αυτό ορίζει η νομοθεσία προκειμένου να μην υποβάλλονται καταγγελίες που δεν ευσταθούν, απασχολώντας άσκοπα τις υπηρεσίες και ταλαιπωρώντας και τους καταγγελλόμενους χωρίς λόγο.

“Η συγκεκριμένη καταγγελία υποβλήθηκε ηλεκτρονικά μέσω email χωρίς το προβλεπόμενο παράβολο από τον κ. Λαζάρου και παρόλα αυτά η υπηρεσία προχώρησε αυτεπάγγελτα στη διενέργεια των ελέγχων, καθώς τέθηκαν ζητήματα ασφάλειας. Δεν τίθεται κανένα θέμα αδιαφορίας, αντίθετα ακολουθείται πλήρως το υπάρχον νομικό πλαίσιο ” καταλήγουν οι ίδιες πηγές .

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ