Θεσ/νίκη: Ουρές σε υποθηκοφυλακεία και κτηματολόγια (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσ/νίκη: Ουρές σε υποθηκοφυλακεία και κτηματολόγια (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ουρές σχηματίζονταν από νωρίς το πρωί της Τρίτης έξω από το υποθηκοφυλακείο της Καλαμαριάς, καθώς και στο Κτηματολόγιο της Θεσσαλονίκης στην «πρεμιέρα» της επαναλειτουργίας των συγκεκριμένων υπηρεσιών που είχαν βάλει προσωρινό «λουκέτο» λόγω κορωνοϊού.

Διαφορετική, όμως, ήταν η εικόνα την οποία κατέγραψε το GRTimes στο κεντρικό υποθηκοφυλακείο Θεσσαλονίκης επί την οδό Σαπφούς, όπου δεν υπήρχε κίνηση.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του GRTimes, πολίτες και οι δικηγόροι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του υποθηκοφυλακείου στην Καλαμαριά, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν τηρούνταν οι αποστάσεις ασφαλείας τις οποίες επιβάλλουν τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Διαφορετική εικόνα επικράτησε ωστόσο στο υποθηκοφυλακείο της Θεσσαλονίκης, επί της οδού Σαπφούς, με ελάχιστο κόσμο να περιμένει για να εξυπηρετηθεί.

Αρκετός κόσμος -φορώντας στην πλειονότητά τους προστατευτικές μάσκες- πέρασε από το πρωί τις πόρτες του Κτηματολογίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι τις 11.30 το πρωί, είχαν γίνει 77 εγγραφές. Ωστόσο οι δικηγόροι  εξυπηρετούνται κανονικά, καθώς οργανώθηκαν και συμμορφώθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ).

Τον συντονισμό έχουν αναλάβει τρία μέλη του ΔΣ του ΔΣΘ. Καταγράφονται τα ονόματα και τηρείται σειρά προτεραιότητας, ενώ ο χρόνος αναμονής είναι μικρός.

Προβλήματα σημειώθηκαν στα κτηματολόγια Καλαμαριάς και Νεάπολης, όπου δεν ακολουθήθηκαν οι οδηγίες και τα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣΘ, Στάθη Κουτσοχήνα.

Να σημειωθεί πάντως πως στην πρεμιέρα της νέας… κανονικότητας για το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης δεν έγιναν θερμομετρήσεις το πρωί λόγω αναρμοδιότητας των αστυνομικών οι οποίοι βρίσκονται στον έλεγχο των εισερχομένων στο κτίριο. Για τον σκοπό αυτό θα κληθούν από αύριο στην είσοδο του Μεγάρου υπάλληλοι του Ερυθρού Σταυρού οι οποίοι θα αναλάβουν τις θερμομετρήσεις. Επίσης, από αύριο όσοι εισέρχονται στο  ΔΜΘ θα πρέπει απαραίτητα να φορούν μάσκα.

Τέλος, από το πρωί και μέχρι τις 12.10 μετά το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης είχαν κατατεθεί τρεις προσημειώσεις.

Τι ζητούν οι εισαγγελείς από τον Τσιάρα

Η επαναλειτουργία του συνόλου των δικαστηρίων με συνθήκες ασφαλείας, απασχολεί έντονα και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η οποία ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα τη λήψη των εξής μέτρων:

«α) την τοποθέτηση διάφανων διαχωριστικών στις δικαστικές αίθουσες (τόσο στις έδρες όσο και στα έδρανα των συνηγόρων) και στις υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης (που έρχονται σε επαφή με κοινό) όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας,

β) την εξασφάλιση επαρκών προμηθειών αντισηπτικών υγρών και μασκών προς διανομή στο απασχολούμενο στις δικαστικές υπηρεσίες προσωπικό, στους εισερχόμενους πολίτες, αλλά και την τακτική απολύμανση όλων των χώρων,

γ) τη λήψη άμεσης νομοθετικής πρωτοβουλίας, η οποία να τείνει στην αποσυμφόρηση των πινακίων των ποινικών δικαστηρίων από ήσσονος απαξίας υποθέσεις αλλά και στην επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top