Θεσ/νίκη: Στο ΥΜΑΘ κατέληξε η μία από τις δύο πορείες για το εργασιακό ν/σ (ΦΩΤΟ)

Θεσ/νίκη: Στο ΥΜΑΘ κατέληξε η μία από τις δύο πορείες για το εργασιακό ν/σ (ΦΩΤΟ)

 Κάλεσμα στην κοινωνία, σε εργαζόμενους νέους και συνταξιούχους, να αποτρέψουν με κάθε τρόπο είτε την κατάθεση είτε την ψήφιση και την εφαρμογή ” του νεοφιλελεύθερου αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη“, όπως το χαρακτηρίζουν, απηύθυναν πρωτοβάθμια σωματεία, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άλλοι φορείς που συμμετέχουν αυτήν την ώρα σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Η πορεία κατέληξε πριν από λίγο στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Η οδός Αγίου Δημητρίου έχει δοθεί στην κυκλοφορία.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση επισημαίνουν ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο γίνεται ακόμη μεγαλύτερη απορρύθμιση ή ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, των συνθηκών εργασίας και των αντίστοιχων δικαιωμάτων και ιδιαίτερα απορυθμίζονται οι χρόνοι εργασίας, τα ωράρια, οι υπερωρίες κτλ.

Επισημαίνουν πως το νομοσχέδιο υπηρετεί και εξυπηρετεί έναν στόχο, τη δημιουργία του λεγόμενου απασχολήσιμου, ενός μοντέλου “εργαζόμενου” ατομικοποιημένου, απολύτως διαχειρήσιμου από την εργοδοσία, που θα δουλεύει και θα αμείβεται όταν, όπου, πόσο και όπως θέλει ο εργοδότης.

Λένε ακόμη πώς πλήττεται το οκτάωρο, ενώ απαξιώνεται περισσότερο ο θεσμός των σωματείων των συνδικάτων και κάθε έννοιας συνδικαλισμού, δηλαδή της συλλογικής, μαζικής, και μαχητικής διεκδίκησης και αγώνα.

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση μπροστά στο Άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου πραγματοποίησαν μέλη εργατικών σωματείων, φοιτητές, συνδικάτα και υγειονομικοί. Στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικές οδούς της πόλης και με κατάληξη πιθανότατα το Λευκό Πύργο.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ